Château Maucaillou 1996

Diskussion i 'Vin' startad av Skumpagne, 12 mars 2012.

 1. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

 2. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Château Maucaillou 1996

  Jag har för mig att det var några här som köpte just den här vid släppet. Någon som hunnit prova?
   
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Château Maucaillou 1996

  Tror att det var Jos som köpte den och jag har för mig drack den också. Kan inte hitta några anteckningar så kan ha varit via SMS han gav den stora nyheten :). Inget stort men drickbart var väl kommentaren
   
 4. SV: Château Maucaillou 1996

  Har inte smakat den, men det är en enklare Bordeaux av en hyfsad årgång. Han nu uppnått en ålder på 16 år. Jag skulle tro att denna är mycket nära eller t.o.m. förbi sin peak om vi pratar om mognad (10 år brukar vara en ganska bra ålder för dessa). Det är mycket möjligt att den kan lagras ett tag till, men jag tror nog inte att den kommer bli så mycket bättre framöver. Sökte upp den på CT och de flesta har rent av satt dryckesfönstret fram till 2008. Troligtvis inget lagringsobjekt alltså, men jag kan ha fel.
   
 5. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Château Maucaillou 1996

  Tack för snabbt o bra svar då skippar jag nog den flarran.
   
 6. Keen

  Keen slan

  SV: Château Maucaillou 1996

  Finare Vinare testade den

  http://vinare.blogspot.com/2012/03/munskankarna-provar-marsnyheter.html
   
 7. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Château Maucaillou 1996

  De lät ju helt okej kanske köpa nån och smaka då..
   
 8. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Château Maucaillou 1996

  Har provat denna tre gånger det senaste året (två gånger i Belgien och på Munskänkarnas nyhetsprovning förra veckan), två gånger har den varit riktigt bra och närmast i behov av lite mer lagring, och en gång var den lite trött och mindre imponerande. Men lite flaskvariation får man nog leva med vid denna ålder... Toppårgångar av Maucaillou kan väl nå upp till runt 90 poäng i moget skick, ofta är detta ett "high 80s"-vin, d.v.s. ett bra vin, men inte en stor Bordeaux.

  Generellt kan man säga att Maucaillou gör lite småtuffa och tidskrävande viner, klart kärvare och mindre moderna än t.ex. Poujeaux och Chasse-Spleen, två andra Moulis-slott i likartad prisnivå med mer tillgänglig stil. Generellt är Moulis en bra appellation för den som köper vänstra stranden-Bordeaux för att dricka; den lägsta kvalitetsnivån ligger högre än i Haut-Médoc, men priserna är oftast rimliga och mer i överensstämmelse med vad som finns i flaskan än i de fyra mest namnkunniga Médoc-appellationerna.

  Så Maucaillou 1996 kan man gott köpa, om man tror sig gilla mogen Bordeaux av lite klassisk stil.
   

Dela sidan