Dessertvin på SB

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 23 november 2013.

 1. JC (Old user)

  JC (Old user) Medlem

  Till bärdesserter tycker jag detta är riktigt bra
  Brachetto d´Acqui Braida (nr 6260)
  Rött vin , Sött
   
 2. Bastardo

  Bastardo Medlem

  Château Baulac Dodijos (nr 2154) smakar jättegott! Speciellt med tanke på att det kostar bara 99 kr per halvflaska. Kan försvinna ganska snabbt från hyllorna … men naturligtvis tål det inte jämförelse med viner som kostar flera gånger mer!
  Vi dricker alldeles för lite söta viner i Fennoskandia! Jag tror att priset för Sauternes har nästan aldrig varit så låga som nu, om man tar hänsyn inflationen.
  Ännu billigare är Nederburg Noble Late Harvest (nr 2741) för bara 79 kronor … Det är ett riktigt superfynd för priset. Smakar oerhört gott till Roquefort. ;)
   
  Last edited: 16 mars 2014
 3. Det var en 04a jag drack som var mycket bra @Swedish. Anteckningarna är här http://www.finewines.se/threads/stilla-hemmakvall-i-vinets-tecken.2425
   
 4. Visst kostar det en slant @JakobZ men bra Eiswein är en gudsgåva. Var tvungen att slänga iväg en beställning på Molitor nu när @Swedish uppmärksammade mig på att 02an finns i BS.
   
  JakobZ gillar detta.
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  2002 är känd som en mycket bra Eisweinårgång. Har bl.a. att göra med när den första rejäla köldknäppen kommer snarare än de faktorer som styr kvaliteten på andra viner (där 2004 är bättre i Tyskland). Gissar att 2012 borde vara bra, för jag var i Bonn de första dagarna i december 2012 och då hade det nyss slagit till med snö och vinter på ett ganska rejält sätt. Småtimmarna i köldhål borde det varit tillräckligt kallt för Eiswein då. I åtminstone Rheingau var 2012 dessutom en mycket "ren" årgång med bra mognad utan särskilt mycket ädelröta.
  Och på tal om studentvänliga priser eller inte - det ska väl finnas något incitament för studenter att bli klara med sina studier och skaffa sig en lön? :rolleyes:
   
  kayaker och StefanAkiko gillar detta.

Dela sidan