pengatvätt?Hahaha, "urspårad" är bara förnamnet...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
pengatvätt?Hahaha, "urspårad" är bara förnamnet...
Tror inte på pengatvätt-teorin mtp hur höga avgifterna är samt att man aldrig kan realisera flaskan till i närheten motsvarande pengar igen.pengatvätt?
Pengatvätt i filmer brukar väl ligga på 50 öre på kronan, så avgifterna är ju billiga i så fall. Flaskan behöver väl inte omsättas igen, den kan ju vara ”lånad”.Tror inte på pengatvätt-teorin mtp hur höga avgifterna är samt att man aldrig kan realisera flaskan till i närheten motsvarande pengar igen.
Jag är faktiskt beredd att betala fyra-fem tusen för en La Tâche i bra skick, kanske lite till om det är en toppårgång!Vad man märkte på den senaste auktionen var att många av de lågt prissatta vinerna gick högt. Det känns som att många är berdda att betala upp till 3000 pix för en flaska men inte mer än så.
Tror inte på pengatvätt-teorin mtp hur höga avgifterna är samt att man aldrig kan realisera flaskan till i närheten motsvarande pengar igen.
Flaskan är väl helt ointressant i pengatvättsteorin? Den kan vara fylld med skit eller vara en tegelsten i en trälåda.Pengatvätt i filmer brukar väl ligga på 50 öre på kronan, så avgifterna är ju billiga i så fall. Flaskan behöver väl inte omsättas igen, den kan ju vara ”lånad”.
Jag är faktiskt beredd att betala fyra-fem tusen för en La Tâche i bra skick, kanske lite till om det är en toppårgång!![]()
Ja det var mycket kul denna gång!! Samma här, sitter på lite äldre whiskey som behöver flytta hemifrån!Rätt mycket intressant på Bukowskis denna gången. Förmodar att flera här kollat igenom Septemberkatalogen redan.
Någon som upptäckt några rariteter med bra lägsta acceptpris?
Jag funderade på att sälja men lät bli av olika anledningar. Dock leder jag budgvningen på Occidental cuvee catherine 2014 än så länge..
Igår var det två viner som stack ut extra mycket i en flight jag satte ihop med ett antal Palmer och Montrose.
Det första gick direkt in på min topplista:
Djupt rödlila i färgen vilket avslöjade att det var ungt.
På näsan oerhört komplext. Fantastisk djup ungdomlig doft av mogna mörka körsbär, svarta vinbär, ceder, blyertspenna, rostade toner, kryddor, några nävar grus. Allt i lager på lager.
I munnen en otroligt massiv silkig textur, massor med tanniner men det är perfekt mogna tanniner så de river inte alls som andra årgångar i flighten där de sitter på framtänderna. Oerhört häftig silkig, fet sammetskänsla samtidigt som den är massiv i strukturen och griper tag. Lager på lager och en lååång finish. Jag blev knockad!
Det visade sig vara 2016 Chateau Montrose, St Estèphe
“It is a huge surprise that it is so drinkable. Montrose has always been a wine that ages forever, but this is delicious” - sa någon på webinariet. Och precis så känns det. Det är så fyllt till bredden med komplexitet, koncentration, frukt och tanniner och ändå förvånansvärt tillgängligt redan nu (men skall naturligtvis få tid att utvecklas). Vad månne bliva?
Lite info från webinaret med Hervé Berland, CEO på Chateau Montrose:
“2016 is going to be a fascinating vintage, maybe one of the great classics of all time. We benefited from very good climatic conditions - not too hot, not too cold, sufficient rainfall coming at the right time. We could pick the grapes at the perfect ripening point. The Cabernet Sauvignon was of outstanding quality”
68% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 7% Cabernet Franc
60% new oak perfectly absorbed by the wine.
“Today we are so much more precise of the picking day than we were in the past. In the past we were producing wines for a long future. Today we want the wine to be sufficiently tannic but with ripe tannins and surrounded with beautiful fruit. It is not a defect anymore to say that a wine is fruity, the balance btw fruit and tannins is really what we are looking for. The tannins in 2016 are extraordinary, the skeleton of this wine is perfect. It is soft, the amount of tannins (IPTs) is one of the highest ever produced on the estate - it is more than 80 (85-86). But you don’t feel it, you feel the structure, the structure is well defined, very precise, straightforward and beautifully surrounded by fruit and by fatness. This is a fat wine. Very enjoyable.”