Easy Wine Glass

Diskussion i 'Övrigt' startad av Anders Landström, 5 februari 2014.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Pressmeddelande från Systembolaget

   
 2. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Bra där...
   
  Vino fino gillar detta.
 3. Peder

  Peder Medlem

  Jag förstår inte riktigt stoppet egentligen - Det är just den här typen av produkter som Systembolaget har lagt fokus på med att ta in dåliga kändisviner, mer BIB:ar och nu vin på plastmugg.

  Easy Wine Glass går precis i Systembolagets linje när det gäller folkhälsa där man har mer och mer fokus på skräp. Jag läste även en ett inlägg idag från Andreas Kjörling att ekologiskt tappar på Systembolaget.

  http://www.kjorlingwine.com/systembolaget-tappar-ekologisk-forsaljning/
   
  Vino fino gillar detta.
 4. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Det har väl varit en del skriverier kring den här förpackningen. Personligen så är jag inte så upprörd över att det försvinner men det är väl en principiell fråga där Systembolaget vacklar fram och tillbaka. Om de nu bestämt att de ska ta in det, varför gör man inte den här typen av avvägningar innan man lanserar?

  Läser man pressmeddelandet så framstår det som Systembolaget har uppmärksammat något medans det i det här fallet väl är ganska tydligt att man inte uppmärksammat det. Ändringen sker ju efter att man planerat lansering och låtit vinskribenter prova vinet.
   
  Vino fino gillar detta.
 5. Peder

  Peder Medlem

  Hade jag varit importören hade jag varit väldigt förbannad på Systembolaget, men antar att man aldrig kan begära något skadestånd etc. från The Almighty God!
   
  Vino fino gillar detta.
 6. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jag ser att de finns i BS, så min gissning är att vinet kvalat in i ordinarie sortiment via försäljningsvolym. Sedan har man sent omsider funderat på om man vill ha dem. Alkohollagen skiljer inte på olika delar av Systembolagets sortiment, så endera är vinet olagligt att sälja även i BS, eller så är det lagligt att sälja i alla delar av sortimentet och Systembolaget har ägnat sig åt godtycke med juridiskt mycket tveksam motivering. Jag nöjer mig med att konstatera att Systembolagets juridiska track record under de senare tid inte är så imponerande.
   
  kayaker och Vino fino gillar detta.
 7. Keen

  Keen slan

  Det är i alla fall snällt att de ber om ursäkt till de som var tvungna att prova skiten på dryckesskribentprovningen. Heder.
   
  Vino fino gillar detta.
 8. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Älskar beskrivningen av deras viner på hemsidan.

  "Ett vin som tilltalar de allra flesta rödvinsälskare"
   
 9. Peder

  Peder Medlem

  Kanske man kan stoppa undan några i vinkällaren? Frågan är vad som klarar lagring bäst? Vin på plastglas eller Systembolagets älskade och passionerade bag-in-box som man däremot inte har några problem med i alkohollagen. :)
   
  Vino fino gillar detta.
 10. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Själva picknick vänliga konceptet är ju bra. Kanske lite för smart för att SB ska tillåta det.
   

Dela sidan