Era senaste vininköp.

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 7 november 2007.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Exemplarisk etikett får man säga. Kul att Jacquesson anstränger sig. Hoppas allt fler följer efter.[​IMG]
   
 2. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  SV: Era senaste vininköp.

  Shit vilket praktexempel sådär borde alla flaskor se ut.
   
 3. Aqua Vitae

  Aqua Vitae Medlem

  SV: Era senaste vininköp.

  och innehållet går inte av för hackor, provade den häromdagen - strålande!

  //Magnus
   
 4. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Kul. Har inte provat denna. Har druckit Dizy Corne Bautray spm jag inte gillar av någon anledning samt Aÿ Vauzelle Terme som är flytande kärlek, Deras vanliga Avize är riktigt riktig bra så blir kul att prova den tredje av deras vingårdsbetecknade viner
   
 5. moos

  moos Medlem

  SV: Era senaste vininköp.

  Har du smakat på den än?
   
 6. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Era senaste vininköp.

  Bokade ett par Sylvain Cathiard Vosne-Romanée Premier Cru Aux Malconsorts 2008 idag.
   
 7. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Grattis :'(
   
 8. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Köpte 2009 Domaine Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny på tips i andra tråden och roligt nog så visade det sig att jag trots allt fått Sylvain Cathiard Vosne-Romanée Premier Cru Aux Malconsorts 2008 . Konstigt nog så fick jag aldrig köplats eller bokning på dem så förstår inte varför jag fick men ska inte klaga :)
   
 9. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Era senaste vininköp.

  SB:s system är skakigt och buggigt i största allmänhet så det är väl bara att le och vara glad. Förmodligen så har du lyckats registrera en bokning som "kommit bort" utanför själva databasen men som legat som en korrekt och fullständig bokning i databasen.
   
 10. Per Stade

  Per Stade Lege artis

 11. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Ser inte ut att vara någon Domaine utskrivet ovanför namnet på dessa flaskor. Chablis Grand Cru Bougros exempelvis har det dock. Är väl bara att lämna tillbaka om du inte vill ha dem.
   
 12. Segol

  Segol Medlem

  SV: Era senaste vininköp.

  Jag tror inte ens att det finns nån Fevre Mont de Milieu som har "Domaine" utskrivet, har för mig att de inte äger mark själva där utan bara köper druvor därifrån.
  Det behöver verkligen inte innebära att vinet är sämre på något sätt men känner du dig besviken är det väl bara att lämna tillbaka som Shorepower sa
   
 13. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Era senaste vininköp.

  Du är grundlurad och jag har påpekat det för en i SB:s personal som faktiskt är intresserad och bryr sig.
  Mont de Mileu finns såvitt jag vet bara i négocevariant så då är det alltid fel att skriva Domaine William Fèvre. Montée de Tonnerre finns i två varianter, en på egna druvor och en på köpta druvor. Den som är gjord på köpta druvor får enligt lag inte säljas som ett Domainevin och de sätter följdaktligen inte ut "Domaine" på etiketten heller.
  Jag hade lämnat tillbaka vinerna. Att det på SB:s bilder går att se på etiketten att det inte är gjort på egna druvor tycker jag inte är tillräckligt då man inte kan förutsätta att alla kunder känner till detta faktum. Speciellt inte när SB själva uppenbarligen inte har koll...

  Tidigare så har de olika varianterna faktiskt sålts som William Fèvre resp. Domaine William Fèvre om jag inte förstått helt fel.
   
 14. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Era senaste vininköp.

  Jag håller i princip med kayaker, men skulle inte gå så långt som att säga att du är grundlurad, om det nu var bra Chablis från William Fèvre i största allmänhet du vill ha. Fèvres négoce-viner är också mycket bra, men domänvinerna är aningen bättre och aningen dyrare när de finns i samma version. Det är däremot förstås helt oacceptabelt att det monopol som alltid slår sig för bröstet för hur otroligt bra de är, har inkorrekt information.

  Om det är en tröst så är du och Bolis inte direkt de första som har svårt att skilja på de två Fèvre-varianterna, och det hjälper ju inte att etiketterna är i princip identiska. Var på en Chablis-provning i en vinklubb i Bryssel förra året, där en av deltagarna (en grek som bor deltid i Bourgogne) "spottade" att en Fèvre 1er cru inte var ett domänvin, som det skulle vara enligt vinlistan, utan ett négocévin och hävdade att den italienske provningsarrangören - en klart erfaren provare och provningsarrangör - hade blivit lurad om han fått betala det angivna priset för det vinet. Detta fortsatte sedan i form av ett vänskapligt grekiskt-italienskt gräl om vilken av dessa medelhavsländer som ägnar sig mest åt lurendrejeri, vad nu detta hade med franska viner inköpta i Belgien att göra. Kort sagt, jag har sett att erfarna entusiaster inte tänker på om det står "Domaine" eller inte på etiketten, i fallet Fèvre.
   
 15. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Era senaste vininköp.

  Jag funderade på om det är importören Bibendum eller Bolaget som har gjort fel, och jag lutar åt att det är Bolaget. På produktsidorna hos Bibendum (http://www.bibendum.se/?Artikelnr=12541101 och http://www.bibendum.se/?Artikelnr=12541355) förekommer inte begreppet "Domaine", utan producenten kallas enbart "William Fèvre". Samma sak i pressmeddelandet inför lanseringen av dessa två premier cru + en grand cru Bougros:
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ ... ner-729073
  Notera att Bougrosen där kallas "Chablis Grand Cru Bougros Domaine 2008", vilket det också tycks vara av bilderna på Systembolaget att döma, medan något "Domaine" inte finns hos de två premier cru:erna. Så jag tolkar det som att Systembolaget har hittat på "Domaine William Fèvre" som producent av alla tre. Det vore väl inte direkt första gången som vårt kära monopol har navigerat vilse i Bourgogne - det går t.ex. att hitta två röda Corton-Charlemagne i beställningssortimentet.

  Däremot är det lite tveksamt av Bibendum att på sin producentpresentation av William Fèvre (http://www.bibendum.se/index2.asp) hävda "Andel av produktionen från egna odlingar: 100%" när de också tar in négociantvinerna.
   
 16. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Era senaste vininköp.

  Riktig grundforskning får man säga. Kan bara hålla med dig, Systembolaget och Bourgogne är inte två saker som går ihop. Jag vet inte om det är ett genuint ointresse, okunskap eller en kombination.

  I förhållande till andra regioner så är ju Bourgogne väldigt underutvecklat på SB, är det månde en inköpare/produktchef (har lite dålig koll på vem som bestämmer på SB) som har suttit lite för länge på ett område som egentligen inte intresserar personen.

  Det kommer ju lite skvättar men deras hemsida är ett under av låg kvalité
   
 17. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Era senaste vininköp.

  Jag har också noterat det och det kliar lite i fingrarna att trycka på beställningsknappen för att se vad som händer... :D
   
 18. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Era senaste vininköp.

  Hämtade ut dem idag. Nu får de ligga till sig några år, men jag ska nog se om jag kan få tag på ett par av nyare årsmodell. 2009:an lär vara fullt spelbar enligt Sylvain själv.
   
 19. Obra1

  Obra1 Medlem

  SV: Era senaste vininköp.

  För några veckor sedan köpte jag ca 30 flaskor blandade viner från den argentinska producenten Zuccardi genom Philipson & Söderberg. Jag är hyggligt frälst i argentinska powerviner och jag är INTE besviken. I kväll njöt vi Zuccardi Serie A Chardonnay-Viogner 2008 till grillad kyckling med olika sorters sallad och såser. Viogner är är ju en druva som folk antingen hatar eller tycker sådär om.. Jag har aldrig hört någon som höjt den till skyarna?! Den balanserade den fatlagrade chadden fint i det här fallet... Jag återkommer med mer info om de andra vinerna senare.

  Oscar


  ---
  I am here: http://tapatalk.com/map.php?f5321s
   
 20. Mmm

  Mmm Medlem

  SV: Era senaste vininköp.

  Köpte nyss en låda Croix de Beaucaillou 2003 på Vinforum för 1865 DKK (12 flaskor OWC).

  Durcru Beaucaillous andravin i en stor årgång borde väl vara OK?

  Samma gubbe säljer en låda OWC av Ormes de Pez 1999 för 1600 DKK. Vet inte om jag skall bjuda på den också. 140 spänn per flaska för mogen Bordeaux...
   

Dela sidan