Finewines medlemmar i fokus

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mattias Schyberg, 9 februari 2014.

 1. Michael.S

  Michael.S Medlem

  Varmt välkommen. Kul med fler sjuhäringar. Nu är vi fem :)
   
  Fredrik Johansson gillar detta.
 2. Byfånen

  Byfånen Leg. byfåne

  Tack för det! Med tanke på koncentrationen vinvänner väst om stan är det väl snart dags för ett bolag i Lundaskog?
  Varför hade ingen politiker det som valslogan?
   
 3. ckntur

  ckntur Medlem

  Välkommen till forumet. Ang bolaget så byggs ett nytt på andra sidan stan, men ska man ändå åka så långt åt "fel" håll kan man lika gärna åka till Europa.
   
  Skumpagne gillar detta.
 4. Byfånen

  Byfånen Leg. byfåne

  Funderade just på när du skulle svara. Tyvärr har dessa rykten nått Sandhult. Kanske fyra butiker skulle vara för vulgärt i en småstad som Borås?
   
 5. chambertin

  chambertin Medlem

  Skulle nog farsgubben uppskatta. Tillbringade mina 20 första år i livet där och både jag och bror min fick nog vinintresset med oss med modersmjölken eller så är det något med terroiren väster om Borås. :)
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Välkommen, kul att du kliver ur skuggorna :)
   
 7. mnor

  mnor Medlem

  Verkar som att de i forumet som vågar "komma ut ur vinkällaren" har klar tyngd från västkusten med koncentration till Borås på sistone. Är uppväxt och har släkt kvar i Borås (och även i Sjömarken), börjar också tro som @chambertin att jag fick vinintresset med modersmjölken. För vem kan motstå, tyskt, franskt, spanskt och österrikiskt lantvin.
   
  Last edited: 19 september 2014
 8. Det börjar väl bli dags att skriva något här efter några månader som medlem.. :)

  Stockholmare född i mitten av 70-talet som jobbar med systemutveckling och på fritiden, förutom vin, är intresserad av mat och matlagning och resor. Gärna alla dessa i kombination.

  Vinintresset har funnits ett bra tag, men har ökat markant senaste året, framför allt efter en resa till sydostasien där jag åt på ett flertal trevliga restauranger. Det som stack ut var speciellt ett restaurangbesök med otrolig mat och en riktigt skrämmande vinlista för en novis. Det har dessutom blivit några trevliga besök och vinupplevelser på restauranger här i Stockholm och en kompis som tipsade om att jag borde se dokumentären "Somm"(som en del personer här säkert också sett), vilket gjorde att snöbollen började rulla.

  All detta har mynnat ut i att jag har blivit medlem i Munskänkarna, gått på lite provningar och ändrat tankesätt och lärt mig en del(men det återstår hur mycket som helst) om vinmatchning till mat.

  Och då man lär sig mest av de som kan mer än en själv, så känns detta forum helt rätt för mig som försöker lära mig så mycket som möjligt.
   
 9. chambertin

  chambertin Medlem

  Föreslår en friluftsprovning vid Viaredssjön sommaren 2015.
   
  Fredrik Johansson, mnor och ckntur gillar detta.
 10. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  -Skulle behövas lite fler kroppkakestrypare också...
   
 11. ckntur

  ckntur Medlem

  Det tycker jag låter som en bra ide. Jag är med.
   
  Fredrik Johansson och Rexel gillar detta.
 12. Michael_M

  Michael_M Medlem

  Hej
  Är ny på forumet men har läst en del diskussioner här inne sedan en tid. Tycker att just idag är jag stark och känner att det är dags att bli en aktiv medlem. Stort vinintresse ligger till grund att jag hittade hit men det är väl det vanliga. Vem har inte ett stort vinintresse som skriver här? Levde i Stockholm 15 år innan jag nyligen flyttade till den lugna och trevliga orten Kungsör där man kan få ett hus med tänkbar vinkällare för mindre än vad en lägenhet kostar i huvudstaden.
  Jag är sommelier, mer teknisk än praktisk. Jag har aldrig jobbat på en restaurang och kommer troligtvis aldrig göra det. Så fråga mig inte om menyer, matchningar, serveringar etc för det kan jag inte så mycket om. Jag är mycket bättre på det tekniska och det jag tycker om. Jag tänker nu trotsa många här inne och säga följande, jag har ännu inte upptäckt det stora med Champagne. Visst förstår jag affektionsvärdet med drycken, men fattar inte riktigt prisbilden. Hjälp mig hjärna om ni vill.
  Dryckesmässigt är min stora grej Portugal. Älskar landet och vinerna med det unika de har. Är lite lätt trött på snobbismen som jag känner finns i vinvärlden att man alltid ska älska Bordeaux, Bourgogne och Piemonte bland annat. Visst de är härliga områden men det finns mycket mer utanför.
  Var nog allt. Trevligt att vara här, tack för mig!
   
  Rexel, mnor, magnum och 7 andra gillar detta.
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Välkommen till forumet, tror inte att du ska ångra att du tog dig mod :)

  Också kul med olika inriktningar på vilka vinområden man gillar. Smaken är som baken bekant och det finns inget rätt eller fel i den här världen.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 14. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Håller med, inte om Portugal (kanske - kan inget om det nästan utom något enstaka vin) men om snobbismen. Fattar inget om Bdx, men skulle vilja förstå. Kanske är det med det som med en del annat i livet, man måste fatta lite mer för att förstå?
   
  sunqan gillar detta.
 15. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Ändå har du ett Bordeauxvin på din avatar. Ett ganska känt sådant också... :)
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 16. Michael.S

  Michael.S Medlem

  Välkommen !! Bra namnval!!
   
  Anders Landström gillar detta.
 17. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det skall du berömma hans föräldrar för. ;)
   
  kayaker, Michael.S och sunqan gillar detta.
 18. Michael_M

  Michael_M Medlem

  om jag inte döpt mig i vuxen ålder förstås:)
   
  Anders Landström gillar detta.
 19. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Förresten, detta är analysen av en intern feedbackövning på jobbet. Bilden mina kollegor har av mig är på gott och ont följande:

  image.jpg

  Kan inte påstå att orden "dominerande" och "konkurrerande" är de första orden som jag själv skulle valt, men jag dricker ju sällan vin på jobbet å andra sidan, så det kan mycket väl stämma. På FW är jak en snel hest. :)
   
  Michael.S, chambertin, Livermore och 1 annan gillar detta.
 20. Rexel

  Rexel Medlem

  Dom glömde FW skriv aktiv
   
  Michael.S gillar detta.

Dela sidan