Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

finewines.se remissvar på Alkoholleveransutredningen

Wintermute

Medlem
Det är onekligen en spännande tanke att reducera samtliga butiker till utlämningsställen och att använda besparingen till att faktiskt arbeta med ALKOHOLENS baksida.
 

Elvis

Medlem
Det skrivs nog sällan ut, men tankegången är väl Köpa färre och dyrare/bättre -> Mindre mängd alkohol -> Lägre risk för beroende med lägre konsumtion. Om det sedan stämmer är en annan sak, men det är ju upp till var och en att konsumera efter eget tycke. :)

Jag förstår vad de syftar på men det är dåligt skrivet. Deras tankekedja fler säljkanaler -> högre kvalitet -> högre priser -> lägre konsumtion är långt ifrån logisk.

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Snobbalkoholister är vad vi är enligt Sanna Lundell som är gift med en pillertrillare och har en pappa som sjunger om rom i regnet. Gissar att hon är skadad av sin man och far och därför vill förbjuda kvalitetsvin, men glömmer bort att det faktiskt är värre med ett berg av 3-liters kartonger folkhälsomässigt.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/yBBBg/vin-hem-till-dorren-far-oss-att-supa-mer
Vill hon att Sverige ska gå ur EU eftersom hon vill förbjuda handel över gränserna i EU - "Förbjud distansförsäljning av alkohol"? Mycket osammanhängande i de resonemangen. Men det är klart, kvalitetskravet på sådant som skrivs i Aftonbladet är väl inte så högt ställda.
 

Peder

Medlem
Det märks att nätvinhandlarnas branschorganisation är rädda för att regeringen skall förbjuda nätvinhandel. Plötsligt är man väldigt mån om Systembolagets existens trots att SB tidigare polisanmält nätvinhandlare och kallat deras verksamhet olaglig.

Den stora frågan är vad som händer om nätvinhandeln förbjuds och det i sin tur leder till Systembolagets fall? Hur kommer Winefinder och company klara sig när alla fantastiska importörer inte måste sälja sina varor genom Systembolaget?

Att riskera Systembolagets ställning, för att förbjuda några tiotusentals mat- och vinintresserade svenskar att få tillgång till samma breda vinutbud som andra EU-medborgare har, är inte att ta politiskt ansvar.

Ole Nielsen

ordförande Nätvinhandlarnas branschorganisation

Källa: www.svd.se/graver-departementet-systembolagets-grav
 
Toppen