Försäkring av vin

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Rexel, 6 augusti 2016.

 1. Appel

  Appel Medlem

  @Elvis , det har varit mer Vilmart till salu de senaste två auktionerna på Bruun Rasmussen än vad det brukar.
   
 2. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Lämnar man in vin till Bruun tar det ungefär 6 månader tills dess att dom går ut på auktion. :)
   
  Elvis gillar detta.
 3. Appel

  Appel Medlem

  Ok. Har inte sålt något än :)
   
 4. Elvis

  Elvis Medlem

 5. ViniQ [Jonas F.]

  ViniQ [Jonas F.] Leverantör

  Hoppas verkligen att det går vägen med IF där jag har samma försäkring som du. Ännu är jag är inte drabbad och har vinsamlingen dold "ute på landet" med en kamera som larmar vid rörelse. En tilläggsfråga jag inte har koll på är vad som händer vid brand, jag förutsätter att det är samma ersättning som vid stöld men vet ej.
  Sedan driver jag utvecklingen av ett system för att hålla kontroll på innehavet i sin vinkällare (viniQ) och jag har försökt att ta upp med IF utifall det skulle vara enklare att försäkra/få ersättning om man kan redovisa exakt innehåll i källaren vid en specifik tidlunkt (vilket man kan med ViniQ) men responsen och intresset från IF är än så länge noll. Jag har oxå sett att det i UK finns specialförsäkringar för vin, men när jag kontrollerade var det orimliga premier.
   
 6. Alpha

  Alpha Medlem

  Vin räknas som stöldbegärlig egendom och täcks således av en vanlig hemförsäkring upp till det belopp som man försäkrat för. Det kluriga i frågan är ju snarare värderingen.
   
 7. EssE

  EssE Medlem

  Jag har en specialförsäkring, som en god vän(försäkringsmäklare) snickrat ihop åt mig. Den som vill ha en offert på separat vinkällarförsäkring kan kontakta Åke Arén på ake.aren@soderbergpartners.se och hälsa från mig (Esse)
  Det är Moderna som är försäkringsgivare.
   
 8. Elvis

  Elvis Medlem

  Nu har IF äntligen utrett vårt sommarinbrott färdigt och vad gäller vinerna så ersätts de fullt ut till dagens marknadsvärde. Väldigt skönt. Källaren var väldigt väldokumenterad med kvitton på det mesta och allt inskrivet i Cellartracker. Väldigt skönt att äntligen gå in i nästa fas: återuppbyggnaden.
   
  Michael.S, Keen, Crist(al)ian 77 och 23 andra gillar detta.
 9. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Skönt att höra! Känns som att man borde säga grattis, även om det känns som fel ordval..!
   
  Elvis och Magnus L gillar detta.
 10. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Om det är dagens marknadsvärde som gäller ska du alltså gå börja loss på auktionerna som en steroiddopad räv i ett hönshus? :)
   
  thunberg, kayaker, Helen och 1 annan gillar detta.
 11. Elvis

  Elvis Medlem

  Nja, jag har fått en klumpsumma för vinerna så jag tänker absolut inte handla där det är som dyrast. Värderingen gjorde jag själv och den godkändes av IF. Jag la mig inte på svensk auktionsnivå dock...
   
  Rodman, vintomas, Pontus och 4 andra gillar detta.

Dela sidan