Grand i Lund

Diskussion i 'Aktiviteter, provningar och vintjänster' startad av merlotsmile, 27 mars 2014.

 1. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Tipsar om roligt event på Grand Hotel i Lund i slutet av april :)

  24/4 Château Margaux 1980. Hur smakar det?
  Upplev moget vin! Denna kväll serverar vi fina röda viner som lagrats i minst 20 år. Ett urval från de lite enklare slotten till de mer exklusiva. Du väljer var vinet smakar bäst – i Matsalen, Gambrinus eller baren.
  Kl. 17:30-23.00. Pris från 100 kr/glas.

  Kul att få möjlighet att prova glas ur Grands eminenta källare, speciellt när jag bor bara 50 meter från porten och kan rulla hem :p.
  Om någon kommer dit så måste vi styra upp en date :)
   
 2. Magikern

  Magikern Medlem

  Är lite sugen på att dra dit. Även om jag inte bor i Lund så håller jag till där då och då.

  Margaux 1980 tror jag inte på får jag nog säga men öppnar de lite 82:eek:r och 90:eek:r vore det kanon och de hoppas och tror jag att de gör. Margaux 90 hade varit kul att prova för 100 kronor glaset men det lär de inte korka upp. Talbot 90 eller dylikt kanske men jag kanske är pessimist.
   
  merlotsmile gillar detta.
 3. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Ser redan nu fram mot goda recensioner :)
   
 4. Magikern

  Magikern Medlem

  Det verkar som att man inte behöver boka i förväg eller?

  Kan tänka mig att det blir lite slagsmål om kändare viner från de bästa årgångarna samt även Margaux 80 då, först till kvarn principen är lite vad de är. Kanske 150 pers i en klunga när de öppnar i vanlig Svensk ordning :p
   
 5. Gurto

  Gurto Medlem

  Tror knappast det blir någon Ch. Margaux för 100kr glaset överhuvudtaget ;) Det står FRÅN 100kr. Det lär alltså gälla de enklare vinerna. Låter ändå som en sjyst deal med 100kr per glas för ett vin med 20 år på nacken, även om det är ett enklare vin. Man (jag) är ju inte bortskämd med tillgången på moget vin.
   
 6. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Jag kan gå förbi och kolla upp hur det är tänkt :) . Grand är ju lite av ett andra vardagsrum (eller _var_ iallafall ... innan favoriterna i personalen startade eget). Kanske kan få tag på någon slags vinlista till och med?? Eller den kanske man vill hålla hemlig?? :eek: Jag kollar!
   
  MartinE gillar detta.
 7. Mats

  Mats Gone todash....

  Med FRÅN 100 kr glaset är det väl tyvärr risk att det blir som hos 28-50 i London, men bara chansen att det blir nära 100 kr gör ju att man skulle gått om man bott nära.

   
  StefanAkiko och merlotsmile gillar detta.
 8. Magikern

  Magikern Medlem

  Finns de som har extremt små smakprov men sannolikt är det inte.
  Hoppas de inte serverar viner som är past prime iaf. Margaux 80 borde väl inte vara någon höjdare idag?

  The Sampler i London tog drygt 6 pund för ett smakprov av Cos 2003 och det var inte så farligt ändå. Speciellt inte med tanke på den mängd köpstarka personer som passerar de kvarteren dagligen.
   
 9. Gurto

  Gurto Medlem

  Nu talar jag helt utan erfarenhet av Bordeaux från just 1980 men risken är väl att även en Ch. Margaux -80 har sett bättre dagar. Årgången ska inte vara särskilt bra och omdömena på CT pekar nog på att peaken har passerats. Säkert en kul vinupplevelse ändå. Skulle väl inte lägga några jättepengar för ett smakprov med tanke på risken för ett för gammalt vin dock.

  Men som sagt, ingen erfarenhet av årgången alls så mina ord ska ses som ytterst spekulativa.
   
 10. Magikern

  Magikern Medlem

  Jeff Leve på winecellarinsider anser att 80:eek:rna skall undvikas idag och av hans tasting notes att döma älskar han riktigt gamla Bordeaux viner. Jag tror han provat massor av 1980 från alla distrikt i Bordeaux så hans ord litar jag på.
   
 11. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Jeff Leve föredrar ung frukt, och finns med i "alla" sammanhang med anknytning till Bordeaux. Han tycker också om mogen Bordeaux, men föredrar som sagt ung frukt. Hans smak går åt Parkerisé men hans omdöme för vad som är bra och inte bra Bdx är absolut att lita på.
   
  Patrik Sellin gillar detta.
 12. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

 13. Vinmannen

  Vinmannen vinsamlare

  Hej. Jag har väl provat ganska få bordeauxer från just 1980 de senaste åren. Ett 20 tal kanske. Men jag kan med viss ärlighet säga att av de jag provat så betraktar jag inget som speciellt drickbart :) Även om just Margaux var en av dom något bättre! Rätt klena viner där många medocer är något gröna.
   
 14. Vinmannen

  Vinmannen vinsamlare

  Verkligen super snyggt !
  Jag har provat 5 av dessa. Och det är definitivt Mouton som är klippet ! Moutons bästa på 70-talet (enligt mig).
  Och det säger jag inte för att det är dyrast. Jag tror inte lika stort på Gazin (en av de jag inte provat) även om 1966 är en av mina favorit årgångar. Det var nog ett väldigt bra vin för 20 år sedan. Men jag är lite osäker över om den hållit ihop tills nu!?!
  Kanske en smakfråga dessutom. Lycka till !
   
  merlotsmile gillar detta.
 15. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Lägger in lite smaknoteringar i morgon när jag gått igenom mina anteckningar. Väldigt roligt att prova alla sju bredvid varandra!!! Moutonen och Gazinen var i en klass för sig tycker jag :). Det fanns ytterligare en nivå av komplexitet i dessa två. St Julienen var även den mycket bra.
   
  Last edited: 24 april 2014
 16. MartinE

  MartinE Medlem

  Jag var också där, men nöjde mig med tre av vinerna:

  1985 Château Léoville Poyferré: Doft av röda bär, läder, lakrits, tobak och en aning tryffel. Smak av läder, svamp, lakrits och mogna bigarråer. Mycket bra!

  IMG_3395_2.jpg

  1975 Château Mouton Rothshild: Doft av rök, soja, läder, svarta vinbär och plast. Smak av mörka bär, tobak och en aning lakrits. Fantastiskt trevlig!

  IMG_3394_2.jpg

  1966 Château Gazin: Fantastisk doft! Mycket kraftfull. Smör, aceton, jord, mörka och röda bär samt en aning tobak. Smak av mogna röda bär och en aning viol. Lite jordig. Förvånansvärt spänstig!

  IMG_3397_2.jpg

  Allt som allt en mycket trevlig kväll!
   
  merlotsmile gillar detta.
 17. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Man kan ju alltid tycka lite olika :cool:
   
 18. Vinmannen

  Vinmannen vinsamlare

  Det var väldigt trevligt att höra. Man kan alltså som vanligt lita på årgången 66 ;) spännande!
   
 19. Vinmannen

  Vinmannen vinsamlare

  Ja, jag har hört att det är rätt vanligt till och med :)
  Jag är dessvärre lite för social-media-inkompetent för att förstå blå smile med glasögon?
  Men vad är din åsikt om Bordeaux 1980 ?
   
 20. kayaker

  kayaker Cyklist

  1966 är den bästa årgången. ;)
   

Dela sidan