Jag har en 3l stor flaska vin okänt årtal, men troligtvis från 60-80 tal. Är den drickbar? Värdefull? Se bilden. Har förvarats i källare.
Det enda jag klart kan utläsa från bilden är Chianti. Rent generellt, som vin, kan man då direkt säga att det inte kommer att göra dig ekonomiskt oberoende. Kanske (tyvärr troligtvis, som enskild flaska) är den inte ens försäljningsbar i Sverige. Det är väldigt få Chianti-viner som betingar något större (om än alls) värde, tyvärr.
Närmre än så är svårt att säga. Som Wintermute skrev - om du kan ta en högupplöst/läsbar bild (eller skriva vad som står på etiketten) på eventuell text på flaskan så kan vi säkert, med gemensamma krafter, hjälpa dig lite mer.
Om den är drickbar - nivån ser väldigt vettig ut - ffa baserat på ditt angivna åldersintervall. Färgen ser klar ut, och från dina foton att dömma ser den åtminstone inte direkt missfärgad ut. Men svårt att bedömma tydligt från din bild.
Nästan alla gamla flaskors innehåll "går att dricka". Rent generellt blir inte vin giftigt eller "odrickbart". Däremot kan det ju pga defekter smaka f-n. Men då vill du inte dricka det oavsett om det "bara" är två år gammalt eller 40 år gammalt. Och du märker om det är defekt.
Vet du om flaskan har legat ner? Det ökar sannolikheten för drickbarheten med några 1000 procent. Vet du om källaren hållit vettig temperatur? Säg 6-16 grader? Kan absolut gå ner mot noll och säkert upp något över 16 också utan att det behöver förgöra innehållet?