Har jag köpt en förfalskad flaska? (Rousseau Chambertin)

Diskussion i 'Vin' startad av Old Sparky, 23 november 2013.

 1. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

  Don Cornwell från WB kollar på det nu. Har har tidigare varit involverad i att ta fast Rudy Kurniawan samt den italienska pappa och sonen som greps nyligen för att ha fejkat DRC. Har skickat riktigt högupplösta bilder till honom. I ett första mail skrev han bland annat "You are correct to be concerned. The two Chambertin Origine Guarantie stamps are noticeably different, and they shouldn't be." Om inte han kunde avgöra skulle han skicka vidare frågan till Eric Rousseau. Jag återkommer när jag fått svar.
   
 2. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

 3. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jasså det är så man säger. Vet du om samma fraser funkar på gamle Aubert? Eller ska man bjuda honom på en rejäl snus först för att få honom på humör? :)
   
 5. chambertin

  chambertin Medlem

  Stämmer som @Anders Landström säger att jag besökt dom många gånger men tyvärr är det så länge som 11 år sedan jag var där senast. Mina flaskor från 80- och 90-talet är knappast till ngn hjälp heller för att identifiera och jämföra med dina. Mycket verkar ha hänt sedan dess enligt hemsidan så jag kan nog inte hjälpa dig med några kontakter. Jag hade själv mest kontakt med Corinne och Charles vid mina besök som jag började göra -86 och som sagt fram till 2002 senast. Rousseaus var alltid vänliga och tillmötesgående så det skulle förvåna mig om du inte får svar om du frågar om dina misstänkta flaskor.
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Några nyheter i fallet? Följer med intresse
   
 7. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

  Inget nytt än. Har mailat Eric Rousseau för en analys av etiketterna. Men det lutar åt att de trots skillnaderna är äkta båda två.
   
  kayaker och Larseman gillar detta.
 8. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

  Fallet är löst. Säljaren har hört av sig till mig och garanterat flaskans äkthet. Vet inte varför flaskorna ser olika ut, men det har säkert att göra med olika tryckplåtar eller något sådant. Tack alla för er hjälp.
   
  Anders Landström gillar detta.
 9. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Skönt att det löste sig till det bästa!
   
  Anders Landström gillar detta.
 10. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Grattis. Skönt att det löste sig
   
 11. Arvid

  Arvid Medlem

  Hos Rousseau kan du fortfarande köpa på domänen har jag för mig. Kanske inte Chambertin vid första besöket, men ändå...

  Om man nu väljer köpa på andrahandsmarknaden så får man väl leva med de fullständigt löjliga priserna och falska flaskor. Det är bara tråkigt att det ska bli sån hausse efter ett litet fåtal flaskor, när det finns så mycket bra vin!

  Men det är ju stört när en flaska Chamberin kan drickas för billigare pengar på krogen. Varför då köpa flaskan på auktion, om det enda syftet inte är att hitta en större "sucker" senare?

  Kul att det löste sig med flaskorna dock! ;)
   
  Anders Landström gillar detta.
 12. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Håller helt med om andrahandsmarknaden. "Problemet" med krogen är att de flaskorna inte får leva så länge då priset som du säger är oftast lägre än på andrahandsmarknaden. Så sättet är att få lite äldre flaskor är att ha dem i källaren.

  Själv köper jag endast de här vinerna i första hand eller inte alls och letar mogna viner i nivåerna under, antingen på förbisedda odlare eller årgångar.
   

Dela sidan