Hur ser era restaurangvanor ut?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Mattias Schyberg, 23 januari 2015.

?

Hur ofta går du ut och äter middag på restaurang

 1. Aldrig

  0 röst(er)
  0,0%
 2. Ca en gång per år

  1 röst(er)
  2,9%
 3. Några gånger per år

  7 röst(er)
  20,0%
 4. En gång i månaden

  9 röst(er)
  25,7%
 5. Flera gånger per månad

  16 röst(er)
  45,7%
 6. Räknas McDonalds, korvmojjen eller pizzerian runt hörnet?

  2 röst(er)
  5,7%
 1. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Har funderat en del på detta. Nu är ju finewines.se ett vinforum främst, men vin och mat hör ju ihop i stor grad. Jag tycker att det generellt skrivs ganska lite under kategorin "Mat & Dryck, Restaurangbesök" här på forumet, förutom när det gäller vissa medlemmar (ni vet nog vilka ;)) och undrar således om det beror på att ni sällan besöker restauranger eller om det snarare är för att ni inte väljer att skriva om era besök?

  Jag har fullständig förståelse för att många inte är foodies och går på stjärnkrogar till vardags, men det finns ju massor av lite mer humana alternativ som ändå håller hög standard och är väl värda att skriva lite om. Detta är något jag önskar se mer av för egen del dessutom. :)

  Min egen teori i ämnet är att vi vinnördar helt enkelt prioriterar att köpa vin för vårt överflöd och dricker dessa i privata sammanhang, detta istället för att betala (vad som ofta är fallet) ogina vinpriser på restaurang.

  Vad säger ni?
   
  Per Stade och Larseman gillar detta.
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Jag går ofta på restaurang. Senaste veckan har bland annat Matbaren och Pastis besökts. Brukar hamna på samma ställen men har också klämt in besök på ställen som Esperanto , Oaxen slip pch lite andra på sistone.

  Skulle också se lite mer anteckningar och tips. Mat och vin hör definitivt ihop.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Tilläggsfråga: Hur mycket tror ni att legaliserad BYOB hade påverkat er inställning till restaurangbesök?

  Jag menar, det är ju såklart trevligare att kunna ta med sig sin Krug 88, eller sin Bordeaux som man ruvat på i 20 år och ömsint önskat godnatt varje kväll. ;)
   
  Per Stade, kayaker, vintomas och 1 annan gillar detta.
 4. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Oooooooooooooohhhh.... det hade varit något.
   
 5. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Det hade vart trevligt, you teaser...
  Varför får man inte det?
   
 6. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Hur skall annars regeringen kunna bränna pengar och göra snedvridna investeringar? ;)
   
 7. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Därför att vi bor i DDR-Sverige! Medhavd sponken på ställen med serveringstillstånd är inte tillåtet, eftersom byråkrater och nykterister inte ser någon skillnad på att ta med en fickplunta HB eller en flaska mogen Bordeaux till en middag mot en "corkage fee", och därför gör inte heller den svenska alkohollagstiftningen den distinktionen.
   
  kayaker, Livermore, Vino fino och 1 annan gillar detta.
 8. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Och vi lever i ett land där Organisationen Stoppa Framtiden lyckas få till stånd debatter kring saker som smaksatta glassar.
   
  kayaker, Larseman, Magnus L och 3 andra gillar detta.
 9. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Men eftersom många ändå köper vinet ifrån bolaget så borde väl staten nästan tjäna mer på att man får ta med en flaska? ja menar det är väl ändå restaurangen som får mest på flaskan man köper där? skatt kan man ju ta på coarkage fee också.
   
  Larseman och Mattias Schyberg gillar detta.
 10. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Sant! Risken är dock att folk köper billigt vin utomlands, men det borde vara en liten del trots allt. Kanske är det mer resturangerna i sig som är problemet här, dvs att de behöver räkna in överdrivna mängder stålar på alkoholen för att vara lönsamma?
   
  Skumpagne gillar detta.
 11. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Men vi har alltså en lag som säger att alkoholen måste inhandlas på restaurangen? Tycker det verkar ganska löjligt. Självklart kommer dom som har pengar att fortsätta köpa överprisad Bordeaux på restaurangen, samtidigt som dom som har smak och klass tar med en egen pava.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 12. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Jag är verkligen ingen expert på alkohollagstiftningen men jag antar att restauranger är halvoffentliga platser och skall det inmundigas djävulens drycker så måste det ske med utskänkningstillstånd och utbildad personal etc och drycken skall komma från av Stasi godkända leverantörer.

  Vilket är fullständigt absurt, givetvis. Men jag tror många krögare är toknöjda med detta, precis som att många leverantörer älskar Monopolet.
   
  kayaker, Mattias Schyberg och Skumpagne gillar detta.
 13. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Ska vi inte dra igång en stående tråd för färska restaurangbesök, typ "Idag äter vi"?
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 14. Livermore

  Livermore Medlem

  Det hade varit kul. Det känns alltför högtidligt att göra en egen tråd för en krog i Umeå, men ett litet inlägg skulle jag nog kunna drista mig till.
   
 15. tobbe81

  tobbe81 Medlem

  Jobbar ju som kock till yrket på anrika www.konstnarsbaren.se sedan över tre år tillbaka. Vi kockar som är ledig på helgen man jobbar tre och är ledig en varje månad. brukar oftast gå ut på en aw och lättare middag efter avslutad fredagslunchservice oftast landar vi då på smak, nosh and chow eller på boquerian.
   
  Mattias Schyberg och Skumpagne gillar detta.
 16. mmh

  mmh Medlem

  Jo, det är väldigt trevligt! Jag skall t.ex. imorgon ut och fira min frus födelsedag på restaurang (i London där vi bor). Med oss tar vi en Lynch Bages från hennes födelseår:cool:
   
  Mattias Schyberg och kayaker gillar detta.
 17. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Finns troligen även få restauranger som skulle vara intresserade av att pusha för den frågan.
   
 18. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Men om det bara fanns en eller två restauranger som fixar tillåtelse så lär dom ändå öka försäljningen av mat och öka inkomsten overall.
   
  kayaker gillar detta.
 19. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Fullt möjligt. Men det är ju också en ganska smal grupp människor som skulle vara intresserade av att ta med sig ett vin ut på restaurang och betala 200kr i korkavgift. För dom som inte vill betala mer än 250-300kr för en flaska ute på haket så gör det ju ingen större skillnad.
   
 20. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Absolut! Det låter som en smart idé som kan underlätta för lite "enklare" besök som inte förtjänar en egen tråd. Jag kan tänka mig att författa en sådan tråd så fort jag får lite tid över, om inte någon annan hinner först vill säga.
   

Dela sidan