Hur tillagar man julskinka?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Elvis, 19 november 2016.

  1. chambertin

    chambertin Medlem

    Lite korv kanske ?
     
    Pontus och Emanuel gillar detta.
  2. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    Revbenen
    Börjas med fördel ett par dagar innan med att sätta en schysst kalvfond, samtidigt som du lägger in revbensspjällen I en 2% rimlag. (vill du ha klassisk smak ska du inte baka I kalvfond utan bara vatten o lök.)
    Fonden tar minst ett dygn likaså rimmingen.
    Skölj av revbenen och vacuum packa dem tsm med fonden och baka på 80grader kombi. Ca 8h är funktionellt beroende på storlek. Plocka försiktigt ut revbensspjällen ur vätskan och kyl under lätt press ett par timmar. Sen När det kommer till glazen är det en högst personlig preference, mellan farinsocker, äpple, kanel, vanilj, kryddpeppar krydda efter egen smak och bränn av hårt i ugn eller mys på grillen :cool:

    Edit. Såg nu att @J.Lidman gör nästan som jag tänker - följ hans recept så blire grymt bra!
     
    Helen, J.Lidman och Emanuel gillar detta.
  3. Emanuel

    Emanuel - Ad astra per alas amforae

    Coolt, rimma spjällen, det måste testas!
     
  4. Fredrik L

    Fredrik L Medlem

    Har kommit fram till att när det gäller inlagd sill så fungerar nästan vilket som helst bra. Personligen tycker jag att man ska lägga in dem ganska nära inpå dock, så att det är stuns i fiskbitarna - det är det viktiga.
     
    Pontus gillar detta.
  5. Emanuel

    Emanuel - Ad astra per alas amforae

    Bumpar den här tråden för alla som ska köra spjäll och skinka i jul. Grymma tips!
     
    Martin Hansson, Sonderlese och LarsW gillar detta.

Dela sidan