Jean-Michel Guillon Gevrey-Chambertin 1er Cru Champonnets 2010?

Diskussion i 'Vin' startad av Magikern, 13 april 2014.

 1. Magikern

  Magikern Medlem

  Någon som provat detta vinet?

  Skall hämta ut en beställd flaska i veckan.

  Det lär vara riktigt tight i 5 år till minst antar jag?
   
 2. Silenos

  Silenos Medlem

  Jag har druckit hans mazis ifrån samma årgång. Det fanns inget ogint eller överdrivet stramt över den flaskan. Ett mycket smarrigt vin. Detta var ganska snart efter släpp, så med lite otur har vinerna börjat sluta sig. Men om inte, och om hans champonnets påminner om mazis:en, så tror jag du kan hitta mycket att gilla i vinet så som det är nu. Att vänta i fem år hade jag inte gjort.
   
 3. Magikern

  Magikern Medlem

  Kanske värt att öppna en flaska idag då, rätt mat till lyfter vinet rejält skulle jag kunna tänka mig.
  Risken är kanske större att vinet är i tunneln om 5 år än nu eller?
   
 4. Håkan

  Håkan Medlem

  Har druckit, rätt yppig men 2010 vill nog helst ha några år i källarn. Har köpt, tyckte den var bra, faktiskt bättre än Petit Chapelle som släpptes samtidigt.
   
 5. Magikern

  Magikern Medlem

  Länge sen du provade?

  Det första jag tänkte var att den bör vara i tightaste laget i dagsläget och kanske på väg att sluta sig. Kanske en tunnelfas på över 3 år typ?

  2005 Domaine de Montille Nuits St. Georges 1er Cru Aux Thorey öppnade jag först flaskan av i helgen och den andra lär vänta till 2018. Rätt tight fortfarande.
   
 6. Håkan

  Håkan Medlem

  Drack innan release i Sverige. 2010 är en årgång som inte är så generös just nu, jag skulle vänta några år. Det finns lite 09or kvar, välj hellre en 09a, de är mer öppna.
   
 7. Magikern

  Magikern Medlem

  Systembolaget har inga 09:eek:r idag enligt sedan, finns kanske smidigt från andra källor till bra pris? Har en känsla av att det knappt är lönt att öppna 10:an innan 2020 men vinet kanske har en fruktig och öppen fas innan dess.
   
 8. Silenos

  Silenos Medlem

Dela sidan