Köpte några flaskor av ovanstående vin häromdagen men har i ärlighetens namn lite svårt att väva in det i något ätbart - kan ngn rekommendera vad det kan tänkas passa bra till?
SV: Kanzemer Altenberg Riesling Spätlese 1983 Kalv, fläsk, vildsvinkotletter kanske? Något enkelt och inte alltför smakintensivt. Baka lite päron i ugnen med en krämig och inte alltför salt blåmögelost (ko) och valnötter och servera till.
SV: Kanzemer Altenberg Riesling Spätlese 1983 För mig är dom här Saar-vinerna det ultimata sommarvinet eller aperitifen. Jag har även kombinerat syrlig halvtorr Riesling med sushi och diverse fiksrätter med asiatisk touche och kryddighet (citrongräs, ingefära, basilika m.m) med gott resultat. Detta förutsätter att vinet fortfarande är ungdomligt friskt men det skulle jag tro att det är. Arvids päron-ost kombo lät kul också (päronen är ju inte så söta så de kan säkert fungera bra). Min erfarenhet av Mosel-83 i allmänhet (Kabinet, Spätlese och Auslese mest då) är att dom mognar fasligt långsamt och man går ofta bet på 15 år när man gissar ålder. Frankofilen och Finare Vinare har provat -92 av samma vin för några år sedan (http://frankofilen.blogspot.com/2008/05/1992-weingut-von-othegraven-kanzemer.html och http://vinare.blogspot.com/2008/04/p-vift-i-saardalen.html.