Lagra Champagne

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Hycken, 11 april 2009.

 1. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Bra skrivet, SUPRA. Jag håller med till 100%, och visst lär det finnas de som tycker sig ha råd med Clos d'Ambonnay utan att blinka, även om de inte lär vara så många.
   
 2. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Du säger jag väljer att köpa champagner i mellanprisklass - jag har köpt 98% mina champagner i Champagne.
  Du antyder jag inte intresserar mig för prestiger - *asg* åt ditt påstående, det är mycket du inte vet om mig!
  Du säger det vittnar om att jag bryr mig mer om priset än .... Nä, vet du vad? Det här är så korkat att jag inte orkar bemöta dina dumheter. ;D

  Avslutningsvis vill jag påstå att bara för att en champagne kostar mycket pengar behöver den inte vara bra, samt att jag tror vi ska sluta tro och fantisera så mycket om varandra här på forumet. Vad som är mycket pengar är f ö upp till var och en att avgöra, precis som smak. Att "ha råd" är inte samma sak som att allt dyrt är värt sitt pris.
   
 3. CH

  CH Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Vilket sammanträffande, 100% av mina kommer därifrån ;)


  Det känns väll som vi inte kommer så mycket längre i diskussionen eller? Jag tyckte Supra sammanfattade det hela bra och dessutom så är vi bra långt ifrån topic just nu.
   
 4. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Jag som trodde du köpte en hel del på auktion på nätet och på SS och inte på plats i Champagne - där ser vi att vi inte ska "tro" så mycket :D

  F ö så kommer 100% av mina champagner från Champagne men bara (?) 98% av dem är köpta på plats hos producenterna.
   
 5. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Jag såg en lista av vad du bunkrat upp på vinklubben en gång. Den var inte fylld med Krug eller Cristal direkt.

  Jäsp. Attityden till prisets vikt vad gäller vin är klart annorlunda mot majoriteten på detta forum, speciellt vad gäller stammisarna. Att du tar observationen som en förolämpning att gå på defensiven mot säger mer om dig än om utsagan.

  Nej, det finns förstås alltid undantag, men mönstret att dyrare champagner i regel är bättre och godare är svårt att undgå.

  Fantisera?

  Det synes mig uppenbart att du bryr dig mer om priset inte får vara för högt än exempelvis Krug och Krug88. Jag kan tycka att du tar åt dig alldeles för hårt om du tar det som ett personangrepp. Loosen up!
  Varför priset alls är viktigt att tänka på när man är på det här forumet går bortom mig. Finns det inte redan tillräckligt mycket kanaler där sådant diskuteras utan att vi här på forumet dras ner i det träsket? Man kan väl bara diskutera kvaliteten direkt, och så får var och en bestämma sig för om de anser sig vara beredda att lägga ut vad ett givet vin kostar för vad man får? Du säger att vad som är mycket pengar är upp till var och en att avgöra, och det är det som är poängen. Ingen annan kan veta om du kommer tycka att ett vin är "värt sitt pris".
   
 6. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Lagra Champagne

  http://www.youtube.com/watch?v=ImrtZRrS70w
   
 7. Lando

  Lando Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Ja det finns ju som sagt alltid undantag... :D
   
 8. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

  SV: Lagra Champagne

  Intressant. Måste nog få till en test av Charlemagne igen. Hade med mig en BdB 2000 på senaste vinfernot som var en riktig besvikelse. Den lämnade en sötslibbig hinna i munnen som efter äckligt godis. Stor skillnad mellan cuveerna eller flaskvariation, vad tror n?
   
 9. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Lagra Champagne

  Det känns bra att man har ett gäng Mésnillesime 2002 att hämta ut på SS då. De kommer förhoppningsvis att trivas fint med mina Fleur de Passion 2002 när de ska umgås i vinkylen några år...
   
 10. hampus86

  hampus86 Medlem

  SV: Lagra Champagne

  Ja, det är oerhört viktigt med grannsämjan i vinkylen. Annars kanske Aschberg måste hälsa på i kylen.

  Fan vad jobbigt det är att ha köpstopp!
   
 11. SV: Lagra Champagne

  Har njutit Charlemagne Mesnillésime under många år. 2000 var inte en av de bättre (dock en av de bättre champagnerna från år 2000). Har inte provat 2002 men jag hoppas och tror att de är åter till den rena enkla Mesnil stilen jag gillar. För grannsämjans skulls så la jag dessa ihop med andra byar istället för i Mesnilfacket. Vill ju inte att jag hamnar i TV
   
 12. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Lagra Champagne

  Mesnil och Cramant går bra ihop. :D
   

Dela sidan