Har frågat ett 10-tal personer om de är intresserade av att ta hand om februari månads pava utan framgång. Är någon intresserad av att bestämma vin för februari?
Spoiler Brunelli Campo del Maestro Testade med några timmar kvar av månaden detta med tre andra entusiastiska vinnybörjare. Eftersom vi inte kan något, och därför har svårt att säga om ett vin är syrligt, sött, etc utan att ha något att jämföra med öppnade jag en Masi Campofiorin som jag hittade i skåpet (troligen någon presentflaska eftersom jag inte har något minne av att ha köpt den). Vi testade därefter vinerna blint. Sammanslagning av noter för CdM/jämförelse med Masin: Viktigast: Vi tyckte alla vinet var gott. Alla tyckte dessutom att det var betydligt godare än Masin (Kan lite generad erkänna att alla kände sig lättade av att ha föredragit det dyrare vinet...) Båda vinerna var relativt söta: CdM mer mogen sötma som russin/bigarråer, Masi snarare lite syrligare sötma som av lite omogna jordgubbar. CdM kändes mer i balans än Masi, som kändes för syrlig och platt. Det kastades även ut ord som lakrits/anis, choklad, rök, vanilj, kryddor. Alkoholen tydligt mer påträngande i CdM, vilket gjorde att vi alla gissade rätt på vilket vin som var i vilket glas. Ingen kunde identifiera någon alkohol på doften (hur fasen man nu gör det) men absolut i halsen. Mer än så kunde vi inte resonera om vinerna, och båda flaskorna tömdes under kvällen. Vi läste också med stor behållning alla kommentarer och jublade triumfatoriskt när vi prickade in samma sak som någon redan skrivit. Kul att vara med, ser fram emot februaris vin från Burgarien!