Löjromsdipp?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jos, 19 februari 2015.

  1. Elvis

    Elvis Medlem

    Hmm, i Beverly Hills får jag hålla tillgodo med amerikansk... Livet är tufft här!
     
    merlotsmile gillar detta.
  2. Mats

    Mats Gone todash....

    Själv tänkte jag "Fan, det är ju han som är gift med Shakira och spelar i Barcelona!"
     
    Jos, Elvis och Skumpagne gillar detta.
  3. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    Tänkte köra löjromsdipp till skumpan på fredag och blev initialt glad när jag hittade en tråd som faktiskt heter "Löjromsdipp", ja ända tills jag insåg att det knappt fanns ett enda konstruktivt svar på hur man faktiskt GÖR sagda gojja.

    Men, det är ju inte första gånger på Finewines som en tråd avhandlar precis allt utom det som just trådskaparen avsåg.

    Ingen mer som har lust att dela med sig ett hädiskt recept?

    EDIT: Kan inte annat än tycka att Coop hädar när de blandar in vitlök? Jag tänker, Smetana, Majjo, löjrom och en dutt konjak kanske?
     
    Jos och Larseman gillar detta.
  4. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    Löjrom har en mild och fin smak så den skall avnjutas naturellt.
    Det enda, som jag brukar ha till är laktosfri lätt crème fraiche, som jag tycker smakar mildare än annan crème fraiche.
    Hackad lök till är döden för smaken på både löjrommen och champagnen.
    KISS (keep it simple, stupid)!
     
    Helen, Emanuel, magnum och 1 annan gillar detta.
  5. Jos

    Jos Medlem

    Yes, här frågar man om löjromsdipp och får typ löjromstoast till svar. Och se om inte Per ovan lyckades klämma in ett till :vägg:


    Men annars så tänker jag som du att vitlök känns helt fel. Är iofs osäker på om konjak funkar men vafan, är väl bara att pröva? Annars är löjrom gott som den är. Med lite creme fraiche till. Och Champagne :D :D
     
    Larseman, Helen, Emanuel och 2 andra gillar detta.
  6. chambertin

    chambertin Medlem

    Provat gräddfil, dill (eller det gröna på fänkål) ,gräslök (finhackad) och MYCKET löjrom ?
    Vill du inte ha löksmak alls så skippa gräslöken.
     
    Emanuel, magnum, Kostjan och 1 annan gillar detta.
  7. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Måste testas!
     
  8. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    Alltså, jag vanhelgar normalt inte löjromen i små sällskap utan där brukar det bli en liten råraka och gräddfil punkt

    MEN, har man 15 löjromsglufsande pers som kommer över så framstår löjromsdipp som ett mer rimligt alternativ.

    -Sedan känns hela konceptet så dekadent tilltalande på något vis, chips, lörjromsdipp, skumpa... Det måste ju bli bra tänker jag.
     
    Jonas Rydgren och Magnus L gillar detta.
  9. Jonas Rydgren

    Jonas Rydgren Medlem

    Du väckte mitt sug i alla fall!
     
    Emanuel gillar detta.
  10. Gurto

    Gurto Medlem

    Håller med om keep it simple-approachen: Crème Fraiche/smetana, löjrom och salt (smaka av med chipsen då de ju också bidrar med sälta). Jag skulle röra crème fraichen mjuk först så att du inte behöver röra så mycket när du lagt i rommen = mindre risk för sönderrörda romkorn.

    En annan variant (som vi kör på jobbet) är att lägga löjrommen som ett täcke ovanpå crème fraichen. Men har du många som ska dippa ur samma skål (stor skål alltså) får du tänka på att ha en vid men låg skål så att det inte bara blir crème fraiche som dippas efter ett tag.
     
    Helen, Jos, Per Stade och 1 annan gillar detta.
  11. AlexanderW

    AlexanderW Medlem

    Första inlägget!
    Jag brukar köpa några hekton från Kalix, detta lägger jag i en skål. Till detta så vispar jag med en elvisp upp crème fraîche och lägger i separat skål. Vad jag kommit fram till att passar bäst till detta är naturchips som enbart är saltade.
     
    Daniel B, Per Stade, Elvis och 4 andra gillar detta.
  12. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Välkommen till forumet! :)
     
    Larseman gillar detta.
  13. AlexanderW

    AlexanderW Medlem

    Tusen tack!
     
  14. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    Det är väl bara att blanda som man tycker är gott. Kanske lite majo i creme fraichen för att göra det lite lenare. Jag är inte löjromstaliban, jag kan tycka att det går alldeles ypperligt att gegga ihop någonting. Har dock inget recept. Det värsta med dippar är att det antagligen inte kommer att räcka iaf. :)

    Om du skaffar några spritspåsar så blir det enklare att lägga upp om du, mot förmodan, skulle vilja göra något mer. Löjrom i ena påsen, vispad creme fraiche i den andra. Sen är det bara att lägga upp chipsen och så spritsar du på löjrom och creme fraiche. Snabbt och smidigt. Samt ser arbetat ut.
     
    Daniel B, Emanuel, Jos och 2 andra gillar detta.
  15. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    -Gillar iden att spritsa gojjan på chips, smäller högt för liten arbetsinsats.
     
  16. Helen

    Helen Medlem

    Provade att blanda uppvispad creme fraiche och Kalixlöjrom, lät den stå över natten.
    Visst blev det en god dipp till lättsaltade chips men det blev ju inte "fyfan-vad-gott-jag-kan-inte-leva-utan-den-gott".
    Kommer nog fortsätta äta min Kalixlöjrom som vanligt.

    löjromsdipp.jpg
     
    Fredrik L, mnor, sunqan och 6 andra gillar detta.

Dela sidan