Mattias Schyberg
Administratör
@vininfo.nu har varit i farten och nördat ner sig i begreppet malolaktisk jäsning. Perfekt läsning en lördag kväll, samtidigt som man sippar på sitt favoritvin. I mitt fall på ett hotellrum i Köpenhamn...
http://vininfo.wordpress.com/2014/03/21/malolaktisk-jasning-och-dess-betydelse-for-arom-och-smak/
En undran jag har är vad man skulle få för karaktär på typ en Syrah eller CS som inte genomgått malolaktisk jäsning överhuvudtaget? Högre syra kan jag tänka mig, slankare och lättare vin totalt, men hade druvkaraktären varit sig lik?
http://vininfo.wordpress.com/2014/03/21/malolaktisk-jasning-och-dess-betydelse-for-arom-och-smak/
En undran jag har är vad man skulle få för karaktär på typ en Syrah eller CS som inte genomgått malolaktisk jäsning överhuvudtaget? Högre syra kan jag tänka mig, slankare och lättare vin totalt, men hade druvkaraktären varit sig lik?
Last edited: