Min lista på samlarvin och även lite sällskapliga varianter

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av Anders FWC, 27 september 2019.

 1. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Författaren Jan Guillot är känd för att uppskatta och förstå sig på bättre viner, kanske framför allt franska sådana.

  Han är också känd för att ha skrivit om ett inbrott i en vinkällare i boken Tjuvarnas marknad, och för att senare själv ha drabbats av ett liknande inbrott där han blev av med viner för ett rejält belopp.
  Dock är han så vitt jag vet inte känd för att skriva under eget namn på allehanda webbforum. :) (Påstås han inte dessutom skriva sina böcker på en mekanisk skrivmaskin?) Så jag bedömer att sannolikheten är ganska hög att det är någon lustigkurre som använt sig av Jan Guillous namn som pseudonym, eftersom vin + bedrägeri + nätforum blir lite smålustigt att koppla ihop med just honom.
  Om det trots allt är författaren Jan Guillou som letat sig hit, så önskar jag bienvenue, ber om ursäkt för min klentrogenhet och påpekar att hela tråden har försatt mig i lite misstänksamt tillstånd.
   
  Helen, Ludvig, Krabban och 10 andra gillar detta.
 2. thunberg

  thunberg Flaskfantast Administratör

  Detta mail har kommit till kännedom där det framgår att Anders inte ser ut att kunna/vilja leverera några varor. Utan någon som helst grund baserar han hela sitt agerande och svindleri på att "någon" tipsat både tullen och Skatteverket samt hänvisar sedan till dokument som inte har med saken att göra. Noterar även att Max Ravendahl (Rävendahl) mest verkar finnas i fantasin.

  Är det någon som har mer uppgifter kring detta som kan vara av värde att del med sig av men känner sig tveksam att gå ut med sitt namn/nick så går det bra att skicka ett PM till mig så lägger jag ut det "anonymt".

  Oerhört trist för de drabbade och jag kan bara beklaga att vi valde att släppa in Anders Jansson i denna del av forumet.

   
 3. sunqan

  sunqan Vinös

  Skv 5335 är "Avregistrering punktskatt"... skv 5251 borde det varit
  Googling på maxravendahl ger ett par tweets och denna (som är lite intressant i sammanhanget) http://www.startaeget.se/annonser/visa/kapitalmaeklare_till_smaa_och_medelstora_foeretag/1242
   
  Tomas Lindblom gillar detta.
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  När jag var i kontakt med Anders Jonsson (avvaktade med att betala så beställningen annullerades dagen efter, d.v.s. har inget otalt ekonomiskt med honom) skrev han så här:
  Om så vore fallet, skulle väl inte Tullen hitta något att anmärka på, i den mån de skulle reagera på tips med ett stickprov? Om flaskor bara är påhittade, tas de heller inte i beslag av Tullen. Dock kan sådana flaskor vara ett ärende för Polisen om man tagit betalt för dem, eftersom det då kan röra sig om bedrägeri.

  För övrigt betvivlar jag att Tullen skulle reagera så snabbt på ett enskilt tips om vininförsel, särskilt om det tog omvägen via Skatteverket, om det gällde några lådor vin där någon "glömt" betala cirka en tjuga per flaska i alkoholskatt.

  Tyvärr är väl upplägget "problem och förseningar råkar ha uppstått" ungefär vad man kunde förvänta sig, om det rör sig om ett bedrägeriupplägg.

  Jag reagerar också på:
  Återigen måste jag undra - sälja via LinkedIn???

  Anders J. har nyligen, efter han bannlystes härifrån, skrivit ett nytt inlägg på LinkedIn som bl.a. lyder:
  Ole Nielsen, som skrivit ett inlägg i denna tråd (och på LinkedIn, utan att nämna Anders Jansson vid namn: https://www.linkedin.com/pulse/har-du-blivit-lurad-genom-att-köpa-fina-viner-men-inte-ole-nielsen/), står bakom Fine Wine Club International AB. Ser för mig ut som ett fall av både renommésnyltning och försök att hämnas och sabotera för Ole.
   
  Korkskadad gillar detta.
 5. sunqan

  sunqan Vinös

  Om försändelsen saknar korrekt ledsagardokument, kommer tullen be mottagaren betala in punktskatten. Dessutom kommer de att ge Speditören en straffavgift om 20% av den skatt som är utestående. Möjligen kan det hara lite mer rationellt, så tillvida att speditören begär in alkoholskatt, straffavgift och hanteringsavgift av mottagaren.
  Tullen har ingen anledning att kontakta skatteverket.

  Dessutom tycks Anders fått sitt bankkonto spärrat. För att det ska ske krävs nog en allvarlig brottsmisstanke och ingripande av åklagare, och häktningabeslut (det sista är en gisdning).

  Kort sagt - vilket dravel!
   
  vintomas gillar detta.
 6. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Eller misstanke om penningtvätt eller liknande, då genom bankens eget agerande. Vet dock ej om banken reagerar på enskilda privata anmälningar om Swishkontot används för brottslig verksamhet.
   
 7. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  "Max Rävendahl Investment Consulting LLC" med verksamhet i Stockholm? LLC = limited liability company, en amerikansk företagsform! Att påstå att man har ett LLC i någon amerikansk delstat måste enbart vara ett sätt att kunna hävda att företaget finns trots att det inte går att hitta i något svenskt företagsregister. Lite som att skriva "Piccolo Piemonte & 3 Gattini Invest Neive Alba Bordeaux Lidingö" utan att specificera företagsform eller det påstådda företagets säte. Det finns nämligen inga tecken på att det/de företagen existerar.
  På tal om "finns bara i fantasin"...
   
  Ludvig, MagnusH70, Trydebull och 1 annan gillar detta.
 8. Thirsty

  Thirsty Smygnykterist

  Imponerande kraft Finewines.se har på myndigheter, enligt ovan. Undrar om Finewines.se även kan styra upp, över helgen, en överenskommelse mellan ön västerut och EU? :cool:
   
  Gladekocken, Ludvig, ChristianB och 2 andra gillar detta.
 9. Swedish

  Swedish Medlem

  Det är på G! Har även ett sändebud på väg ner till Turkiet och det borde vara fixat till lunch...
   
  Gladekocken, Thirsty och ChristianB gillar detta.
 10. Har nu anmält Anders Jansson även till Linkedin. Jag kan inte se hans Linkedin-konto längre men hoppas Linkedin varnar hans "vänner" också. Med tanke på de många kända Linkedin-vännerna jag såg Anders hade innan jag blev blockad så kan man undra om det är äkta konton...
   
  kryddan, ChristianB, Helen och 1 annan gillar detta.
 11. ChristianB

  ChristianB DipWSET

  Wow, cred till alla som har gått till botten med det här! Bortsett från att det är underhållande läsning så är det också lite beklämmande att det finns folk som försöker luras med det som ligger närmast hjärtat, så att säga. :(
   
  Fredrik L gillar detta.
 12. Borjes_bubblor

  Borjes_bubblor Hobbyfantast - Instagram: borjes_bubblor

  .
   
  Last edited: 7 november 2019
 13. Skaggs

  Skaggs Medlem

  7/11 - Ingen leverans och ingen återbetalning, fortsättning följer...
   
  Helen och Borjes_bubblor gillar detta.
 14. Borjes_bubblor

  Borjes_bubblor Hobbyfantast - Instagram: borjes_bubblor

  Sjukt tråkigt. Har du gjort någon polisanmälan?
   
 15. Skaggs

  Skaggs Medlem

  Hade med det i beräkningen och har haft få korkskador i år så det fick hamna på det kontot. Återkommer kring det andra längre fram.
   
  Helen, LarsW, vintomas och 2 andra gillar detta.
 16. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Då kan det kanske vara dags att göra en preliminär sammanfattning, för de som direkt läser sist i tråden.
  Anders Jansson på Lidingö påstår sig sälja viner billigt via bolaget "Piccolo Piemonte & 3 Gattini Invest" och vill ha förskottsbetalt via Swish. Det finns inga bevis för att företaget existerar, att han någonsin har levererat en enda flaska, eller har en enda riktig kund. Däremot finns det tydliga vittnesmål om att det efter betalning enbart dyker upp dåliga ursäkter och undanflykter snarare än flaskor.
   
  lukastollig, jrick, Ludvig och 4 andra gillar detta.

Dela sidan