Hej alla! Vi är ett kompisgäng som varje år anordnar en alldeles egen nobelmiddag på nobeldagen. Iår har lotten att skaffa fram viner till maten fallit på mig och jag tänkte rådfråga expertisen om lite förslag Vi brukar betala ungefär hundralappen/flaska lite upp, lite ner (oftast upp...)
Förrätt: Skaldjurstallrik m löjrom och citroncreme
Till förrätten funderar jag på någon form av Chablis, är det någon som har någon åsikt om vilken chablis som är mest prisvärd?
Varmrätt: Hjortfilé m äppelgräddsås, äppelchips, ruccolaskum och potatis o chrevremuffins
Till huvudrätten är jag mer osäker, funderar kring om ngn Syrah kan passa. Jag har läst någonstans om att Plozza, Rozzo di Valltelina (6276, nebbiolo druvan) ska passa till hjort.
Dessert: Punchkokta päron m havssaltad rosmaringlass och hasselnötskrokant.
Till desserten kanske det skulle passa med ett desservin som är lite spritsigt eftersom det är en kall efterätt. Eller är jag helt ute och cyklar?
Det ska bli spännande att höra era tankar. Tack på förhand!
Förrätt: Skaldjurstallrik m löjrom och citroncreme
Till förrätten funderar jag på någon form av Chablis, är det någon som har någon åsikt om vilken chablis som är mest prisvärd?
Varmrätt: Hjortfilé m äppelgräddsås, äppelchips, ruccolaskum och potatis o chrevremuffins
Till huvudrätten är jag mer osäker, funderar kring om ngn Syrah kan passa. Jag har läst någonstans om att Plozza, Rozzo di Valltelina (6276, nebbiolo druvan) ska passa till hjort.
Dessert: Punchkokta päron m havssaltad rosmaringlass och hasselnötskrokant.
Till desserten kanske det skulle passa med ett desservin som är lite spritsigt eftersom det är en kall efterätt. Eller är jag helt ute och cyklar?
Det ska bli spännande att höra era tankar. Tack på förhand!