Odlar-Champagne

Diskussion i 'Vin' startad av Sigdarve, 27 november 2019.

 1. Mr Curiosity

  Mr Curiosity Medlem

  Jag är intresserad av denna, hur skulle du säga att den doftar och smakar? Ser du den som en mer av aperitif i stilen eller till vad för mat?
   
 2. Poussard

  Poussard Medlem

  Det är en producent som gör olika viner, både BdB, BdN och blends. Hur ska nån kunna besvara din fråga, tänker du?
   
 3. Mr Curiosity

  Mr Curiosity Medlem

  Sorry, blandade ihop inläggen där jag läst om odlaren, det är Chartogne-Taillet Cuvée Sainte Anne jag tänker på.
   
  Poussard gillar detta.
 4. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

  Kul! Svårt att få så mycket mer för 300 pix. Har inga anteckningar på Sainte Anne men klassisk odlarskumpa med allt vad det betyder. Tänk ek, funkigt och allmänt mycket doft och smak. Senast jag fick Kartongen blint var det en Beaux Sens 2013 då skrev jag "Luktar superodlare och smakar pinot. Tror jag gissade Voutte & Sorbet Fidele här. Mycket bra vin fullt av karaktär. Kände inga godis eller tropiska toner som ibland kan avslöja PM. Kul vin och är nog den bästa rena PM jag druckit."

  I den bemärkelsen är Sainte Anne mer ett matvin, även om jag personligen föredrar smakrika viner som får en att tappa det sociala fokuset även som apertif. Mat? Inga problem, champagne funkar till allt!;) Rent teoretiskt borde dock vinet passa i mellanregistret mellan ostron och biff med bea.

  För övrigt så var en öppnad Sainte Anne på jero det bästa vinet Alexandre bjöd på när jag besökte honom i höstas. Vet inte vad han tyckte om det med tanke på hans vurmande för terroir och vingårdsviner ala Burgånj.:rolleyes:
   
  magnum, Mr Curiosity, Gradin och 1 annan gillar detta.
 5. Mr Curiosity

  Mr Curiosity Medlem

  Tack för all info, har beställt en låda.
   
 6. Uncle_Bob

  Uncle_Bob Medlem

  Fått hem några flaskor Bérèche & Fils Brut Réserve, ser att de är ganska nydegorgerade i nov '19. Vet att de klarar att ligga länge med positiv utveckling men finns det någon best parctice för den nyfikne som vill testa en första flaska, t ex öppna absolut inte inom 6 mån ifrån deg?
   
 7. Poussard

  Poussard Medlem

  2 år från deg är något av ett riktmärke för mig, men jag är ingen Champagne-expert.
   
 8. Uncle_Bob

  Uncle_Bob Medlem

  Låter rimligt, är inte heller expert men om det är något jag köper mycket av brukar jag köra 6, 12, 18 & 24 mån och jämföra noter, aldrig var med om något som inte blivit bättre och bättre men på det jag druckit har det varit väldigt stor skillnad på drickbarhet vid 6 & 12 på olika champagner.
   
  Crist(al)ian 77 och Poussard gillar detta.

Dela sidan