Om jag hade 33 000 000 kr...

Diskussion i 'Övrigt' startad av Livermore, 16 april 2014.

 1. Livermore

  Livermore Medlem

  http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...-vintage-wine-collection-worth-3-million.html

  En källare med ca 5000 flaskor, främst DRC, går på auktion nu i maj.
  För tillfället har jag inte så mycket pengar. Dessutom är själva letandet och samlandet en del av njutningen, jag intalar mig det i alla fall :)

  Det finns säkert många som kan tänka sig lägga ut så mycket dock, även om man säkert kan få lika mycket upplevd kvalité för mindre.
   
  Skumpagne gillar detta.
 2. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Usch... hade det varit Benitez, Dalglish eller Rodgers så kanske jag hade köpt...
   
  Vino fino och MartinE gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  För egen del så skulle det kännas som att kasta pengar i sjön att lägga så mycket pengar på i princip endast starka varumärken. Visst, det är säkert ett och annat fantastiskt vin får man förmoda, men den nivån av dekadens blir bara snuskig. En sån diger summa pengar måste väl ändå kunna användas till vettigare saker kan jag tycka. :eek:
   
 4. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Sannolikt har gubben varit föga intressrad av vin, utan gjort investeringar han nu kan kapitalisers på. Va tusan han nu ska mer MER pengar till. Girigheten har verkligen inga gränser. Snuskigt!! Tror en och annan vinmakare vänder sig i sina gravar. Fan. Vinet skall väl drickas? Inte signeras av nån dj..a kändis..
   
 5. Mats

  Mats Gone todash....

  Jag tror han faktiskt är en äkta vinnörd som med en saftig lön kunnat driva samlandet lite längre än oss andra. I en notis om en längre artikel i Decanter skriver de att han nu som 73-åring insett han han har lite för mycket vin för att kunna dricka upp det och säljer därför 5000 flaskor men sparar 800 till sig själv.
   
 6. kayaker

  kayaker Cyklist

  Hur många av oss ligger i farozonen för att sitta med >5000 flaskor vid 73 års ålder? :nagelbitare:
   
  Mattias Schyberg och Livermore gillar detta.
 7. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Ja, jag kanske har fel, men var det inte misstänkt mycket varumärken? Fast har man råd så har man.
  Kanske min tolkning av nörd, som blir lite mer hitta dolda skatter osv. Köpa dyrt och fins varumärken kan vilken idiot med pengar som helst göra. Zlatan kan ju köpa ihop detsamma med mindre än en halv årslön. På auktion...;)
   
 8. chambertin

  chambertin Medlem

  Men dår får han ju med en massa MU-tröjor också.:usch:
   
 9. Livermore

  Livermore Medlem

  Jag kom att tänka på att om man skulle köpa någon annans källare för den här summan pengar får man verkligen hoppas att man har liknande smak :p

  Själv har jag inget emot karln och vad han väljer att göra med sin samling vin. Jag förstår att när man är 70+ kanske det börjar bli dags att sälja vidare en stor del av källaren om man inte tycker sig vara kapabel till att dricka upp den själv. Vad han gör med de eventuella pengarna kan vi bara spekulera om och för mig får han göra vad han vill med dem.
   
  StefanAkiko gillar detta.
 10. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jo, det finns säkert en och annan. :rolleyes: Men kanske inte så många som riskerar att sitta med huvudsakligen DRC eller något annat i den prisklassen i källaren? 20-30 år gamla naturviner som var goda direkt när de släpptes men sönderoxiderade och odrickbara efter 1-2 år kommer det kanske att finnas betydligt mer av i de framtida versionerna av svenska vinkällare som börjar byggas upp idag...
   
  magnum och Skumpagne gillar detta.
 11. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Med ett lätt överslag så hamnar också vi där, dvs om vi inte ändrar på antingen inköpstakt, konsumtionstakt. ...eller båda de parametrarna. Vi har ett genomsnittligt månadsöverskott som mattas enstaka månader. Och jag tycker allvarligt att jag är extremt återhållsam, samtidigt som jag väljer och vrakar globalt för att enbart köpa de allra högsta värdena till enbart de bästa priserna....
  Men så värst mckt DRC lär det ju inte bli...
  ...ej heller så värst mycket naturviner...
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan