Omröstning: Hur många flaskor vin äger du?

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Mattias Schyberg, 2 mars 2014.

?

Hur många flaskor vin äger du?

 1. 0-10 st

  3 röst(er)
  3,4%
 2. 10-50 st

  14 röst(er)
  15,7%
 3. 50-100 st

  11 röst(er)
  12,4%
 4. 100-300 st

  28 röst(er)
  31,5%
 5. 300-1000 st

  25 röst(er)
  28,1%
 6. 1000 st eller mer...

  8 röst(er)
  9,0%
 1. tobbe81

  tobbe81 Medlem

  Lite men mest litar jag på mitt egna omdöme och vad man är sugen på.
   
 2. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Någon sort omvänd bionomialfördelning på forumet verkar det som?

  @chambertin definierar pricksäkert några av de största hoten mot att en liten nätt vinsamling skall frodas och växa.

  Själv dras jag med alla de störningsmomenten vilket även förklarar min tillfälliga bortavaro från forumet. (Rykten om min död är betydligt överdrivna) -Hinner inte vara här när jag är ledig utan får roa mig med det när jag är på arbete.

  Vad gäller flaskantalet så är det väl runt 500 vilket skulle göra cirka 100 inköpta flaskor per år men inköpsintensiteten och kostnadstaket har ökat logaritmiskt under åren vilket inte bådar gott för framtiden. Får jobba på att öka inkomsterna med en extra miljon på @StefanAkikos inrådan, det skulle ju åtminstone lösa de mest akuta inköpsbehovet.
   
  chambertin, Skumpagne och Cricri gillar detta.
 3. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  5 ärs snittlagring och ett uttag var tredje dag?
  Tänk vad hemskt det blir med snittlagring 10 år och ett uttag på 250 flaskor per år. Då kan man inte testa mer än kanske styvt 100-talet nykläckta flaskor per år, samtidigt som man måste akta sig noga för att lägga ned mer än 4-5 flaskor i veckan... Och med alla auktioner, oemotståndliga erbjudanden, ett och annat bra EP-år i Bordeaux, fynd, rea, provningar, mässor, resor osv så är det fasansfullt svårt.
  Har haft (medgives i ärlighhetens namn med stor glädje och ett stort leende) otroligt roligt att bara trycka gasen i botten och köpa verkligen PRECIS allt jag ville ha.
  Det var i förfjol då en liten peng ramlade in.
  Men nu...
  Grå-grå vardag :(
  Shoppingabstinens.
  Nu är det som att ha vaknat bakis efter ett inferno: måste hålla igen på inköpstakten, annars går det oss illa med mer vin än som är rationellt vettigt och logistiskt oförsvarligt. Och alla inköp blev ju inte bra, var inte helt underbyggda, andra blev det för lite av, trots att det ju var uppenbart att j borde ha handlat mer...
  Huh! :confused:
  Vill du verkligen ned i detta träsk?
   
 4. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Nja, nu var det ju ungefär fem år sedan jag bestämde mig för att börja lägga undan ett par flaskor för framtida konsumtion i ett litet vinskåp. -En dålig idé eftersom vinskåpet visade sig vara mycket mindre än vad som var logiskt möjligt. -Trots detta höll sig flaskantalet ändå på en ganska hanterbar nivå tills för två år sedan då min riktiga vinkällare stod klar.
  Vinkällaren som skulle vara stor nog för alla eventualiteter har redan utvidgts två gånger och trots idogt utökande av hyllplatser känns det ändå trångt som rusningstid i Bangkok, bankkontot påminner dock mer om himmelska fridens torg i Holmsund en söndagskväll.

  Vad vinpimplarekvationer anbelangar var det initiala målet 2 flaskor gott vin i veckan med en lagringshorisont på 10 år.
  Eftrsom jag oftast tillbringar sex månader av året på någon bortglömd oljeinstallation i nordsjön gnagandes på ett gammalt ben med saltat fårkött kan dessa månader räknas bort. Där dricks på sin höjd en alkoholfri Rignes på lördagen.

  Detta ger således (26 veckor att pimpla vin på) x (2 flaskor i veckan) x (10 års lagring) = 520 flaskor.

  Men nu var det ju 520 flaskor redan efter fem år och inte tio så det skenar ju iväg lite där och fortsätter det i samma tempo torde det snarare ge 1500-2000 flaskor vid tioårsjubiléumet av källaren... Då har jag förvisso inte räknat med några av de störningsfaktorer nämnda ovan men det ger ju 2000/10/26= 7-8 flaskor i veckan inser jag nu!?

  -Trevligt, tur att jag redan planerat ett liv som hemmafru om fem år när hustruns lovande karriär förhoppningsvis kan försörja oss båda. -Glida runt i en negligé hela dagarna och pimpla gott vin tänker jag... Och kanske laga lite mat, spela bridge och mata änder...
   
  Last edited: 14 mars 2014
  gece och chambertin gillar detta.
 5. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Du är en äkta jämställd man!
  Kanske lite gammaldags ur vissa aspekter, men det där med negligé gör dig onekligen mycket modern!
   
 6. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jag vill bara klargöra att du måste vara helt ensam om dessa upplevelser. Jag har aldrig någonsin hört talas om någon annan vinfantast som drabbats av dessa fenomen. :D
   
 7. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Ja, men nu fick jag precis höra att man förväntas pimpla drajja och inte vin om man kör hemmafrurejset. Typiskt.
  -Känner att jag nog får försöka förnya lyxhustustrubranchen lite och införa vällagrade viner som standarddryck istället men annars har jag nog allt som krävs.
   
 8. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Eller hur :rolleyes:
   
 9. Varför inte mata medlemmar på finewines.se? Låter som ett riktigt bra jobb för en hemmaman.

  Känner för övrigt igen problemet. Har nu flyttat till en källare som kan rumma betydligt mer än jag haft förut. Nu är det bara att trycka på gasen igen eller?

  Ps. Hur klarar du tiden på oljeplattformarna utan finewines.se? Eller lurkar du bara då?
   
 10. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Mja, nu är det ju när jag är ledig som jag inte har tid att hänga på finewines på grund av att verkligheten tränger sig på i form av ovan nämda störningsfaktorer.
  -När jag är ute på jobb å andra sidan finns det gott om tid att vinporrsurfa och hänga på forum då offshorebranchen består av mycket väntande. Ofta väntar man till och med på att få åka någon annanstans och vänta lite till och då är man glad att det finns vinforum.
   

Dela sidan