Pinsamma misstag vid blindprovning av vin

Diskussion i 'Vin' startad av Mattias Schyberg, 23 april 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

    I Italien?
    Bredvid där jag bor har kedjan Il Calice sin flaggskeppsbutik. Sist jag var in där så hade de minst 3 olika vinmakares tagningar på detta ... ähum ... vin.
    Påskorder?
     
  2. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

  3. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

  4. Mats

    Mats Gone todash....

    Speciell smak indeed, gick hela dagen igår och till och från fick smakförnimmelser av den i munnen efter lördagens inte allt för stora glas......
     
  5. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Negativa misstänker jag, eller vill du stötta mig? ;)
     
  6. Mats

    Mats Gone todash....

    :deprimerad: -> :usch: -> :baksmälla: -> :död:
     
    StefanAkiko och Mattias Schyberg gillar detta.
  7. chambertin

    chambertin Medlem

    Måste vara tungt att vara Ruché-producent och få sådana recensioner.:D
     
  8. Mats

    Mats Gone todash....

    Ja men det verkar inte spela någon roll för när man läser det här ser man att vissa members här på forumet (ping @vininfo.nu ) verkar lita mer på @Matlen och hans tycke än på mitt. :vägg: Men det är klart, efter att ha läst den recensionen blir man sugen på att köpa 2011an och testa igen. :nagelbitare: Kanske våran -10a var lagrad för varmt och luftad för länge (?? @StefanAkiko ) och fick dag 2-toner enligt den här recensionen? ( Ping @JC , din blogg?). Även den recensionen gör en sugen att testa om det blir :) eller :död:.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

    Äsch, har öppnat ett flertal flaskor av detta rysliga och två årgångar. Alla har haft dessa torkade pot-purri rosor i överdos (som tack vare @Matlen fick en mer precis definition i: bergamott). Kommer aldrig köpa mer.
    Det finns ju så många hektar odlade med ANDRA druvor :cool:
     
  10. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Nu har jag dock mest uttryckt att jag tycker det var intressant och unikt, ett glas räcker nog inte för att hylla i det här fallet. Jag har dock en flaska redo för vidare analyser. OM jag tröttnat efter den flaskan så finns det nog hopp för dig i detta ärende. :)

    Ruché är intressant som fenomen om inte annat. ;)
     
    Last edited: 6 maj 2014
  11. vininfo.nu

    vininfo.nu Medlem

    I min värld så spelar ruchen på samma strängar som Moscato d'Asti, Brachetto (båda nämnda i min "artikel"), Gewurz och Viognier. "Parfymerade" viner mao. Jag gillar dom alla... Men så äter jag mer än gärna saker smaksatta med ros, viol, bergamot, mm. Ser exempelvis fram emot sommarens lavendelglass...

    Är i alla fall en lycklig idiot... :)
     
    Mattias Schyberg och gece gillar detta.
  12. vininfo.nu

    vininfo.nu Medlem

    På tal om blommiga viner.
    Det blir inte mycket godare än så här... 3.JPG
     
    Vino fino och Håkan gillar detta.
  13. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

    Den enes gift, den andres död ... eller bröd.
    Har sett flera människor nästan gå upp i brygga av att smutta på Ruché.
    Det är olikheterna som gör livsresan så spännande :cool:
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  14. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Japp, vinvärlden har alldeles för stor samsyn generellt. Tänk om matvärlden var lika överens om vad som är gott som vinvärlden.

    En värld där alla älskar surströmming hade nog de flesta tyckt vara en konstig värld. Som tur är så är det mest de där i norr som fullt ut uppskattar det. :)
     
    Last edited: 8 maj 2014

Dela sidan