StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Poletten ramlade ned för ett par dagar sedan:
Hustrun och jag har väldigt lika smak. Oftast. Hon är dock ej förtjust i varken sött eller bubbel.
Hustrun är allergisk mot klena mid-palates.
Jag är allergisk mot korta avslutningar.
Hustrun bekommer sig inte av korta viner.
Jag har inget särskildt otalt med med tunna mid-palates.
Detta förklarar rätt bra varför vi tycker så olika om viner som tex unga italienare, CF från Loire, Madiran och tex många torra vita viner.
Detta föranledde en intressant dialog kring om man vid bedömning av vin bör se olika på en gles mitt-gom (vaffan kallar ni mid-palate på svenska?) och kort slut. Är det ena felet eller företrädet mer värt än det andra ur en strikt objektiv synvinkel? Bör jag tex bli mer kritisk mot glesa mittgommar?
Hur resonerar du?
Hustrun och jag har väldigt lika smak. Oftast. Hon är dock ej förtjust i varken sött eller bubbel.
Hustrun är allergisk mot klena mid-palates.
Jag är allergisk mot korta avslutningar.
Hustrun bekommer sig inte av korta viner.
Jag har inget särskildt otalt med med tunna mid-palates.
Detta förklarar rätt bra varför vi tycker så olika om viner som tex unga italienare, CF från Loire, Madiran och tex många torra vita viner.
Detta föranledde en intressant dialog kring om man vid bedömning av vin bör se olika på en gles mitt-gom (vaffan kallar ni mid-palate på svenska?) och kort slut. Är det ena felet eller företrädet mer värt än det andra ur en strikt objektiv synvinkel? Bör jag tex bli mer kritisk mot glesa mittgommar?
Hur resonerar du?