Salt & Sill - delikatessbutik och restaurang vid Centralstationen i Göteborg

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Mattias Schyberg, 8 juni 2014.

 1. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Salt & Sill är en välkänd restaurang på Klädesholmen som nu har öppnat en filial i anslutning till Centralstation i Göteborg. En liten men naggande god lokal med en liten uteservering.

  Har egentligen inte testat stället mer än ett par frukostar och någon lättare lunch. Skaldjur och diverse fisk är vad som erbjuds samt deras specialitet - sill med diverse inläggningar.

  Av det som testats hittills så har jag blivit mer än nöjd, speciellt deras fantastiskt trevliga frukosterbjudande som består av ägg benedict med rökt lax. Jädrar vad gott och prisvärt. 60 spänn får man betala för en ruggigt mättande frukost med fina råvaror och en fantastiskt krämig hollandaisesås. Mumma!

  Älskar själv att få lite trevlig frukost på stan när det vankas helg och ledighet, men är ruggigt trött på alla "fitness-baguetter" som alltid erbjuds på något trist fik eller café.

  Uppfriskande och en klockren rekommendation för alla göteborgare eller annat löst folk som har vägarna förbi Centralstationen. Har ännu inte provat deras sill, det blir nog nästa sak att testa tror jag. En stor tumme upp blir betyget.

  image.jpg
   
  Michael.S, Daniel B och Magnus L gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Mycket att göra på jobbet idag, passade därför på att glida förbi för lite sen lunch eller tidig middag om ni så vill på vägen hem. Frugan tog lite charkbricka och jag körde lite sillplanka. Gott! Genomgående bra ingredienser och trevligt upplagt. Att sitta och peta i sig lite smått och gott i solens sken är aldrig fel. :)

  Sillplankan bestod av ett axplock av deras egensmaksatta sillsorter; svarta vinbär, maltwhisky och bacon var några av mina favoriter. Charktallriken var ganska standard med diverse kallskuret. Totalt sett trevligt. Ett extra plus för den engagerade personalen som var angelägna om att vi var nöjda. Enda minuset var att vi inte kunde få ett glas Riesling Auslese till sillen, vilket skulle vara kul att prova, men det var nog aningen mycket begärt trots allt. ;) En kall lager av bulksort fick det bli, bara för att skölja gomseglet en aning. 150 pix vardera för maten får nog anses vara rimligt.

  image.jpg
   
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Provade deras "räksmörgås" tidigare idag. Så jäkla bra och till ett perfekt pris på 159 pix. Massor av färska räkor med lite pepparrot som bryter av. Att äta sig proppmätt på högkvalitativa räkor är aldrig fel. Sanslöst fräscht och trevligt, dessutom tittade solen fram en liten stund och värmde våra smått frusna lemmar.

  image.jpg
  Jag lovar, det finns allt lite smörgås där någonstans under berget av räkor...
   
  Last edited: 28 juni 2014
  gece gillar detta.

Dela sidan