Hur är dagsformen på André Clouet nu för tiden? Någon som har smakat de olika cuvéerna i närtid och kan uttala sig? Jag vet att den vanliga Grande Reserve var en utmärkt odlar-BdN för ett antal år sedan, men sen verkar den ha tappat rejält pga överproduktion. Den sägs dock ha varit lika bra som förut på magnum.
En annan sak jag har funderat på är att på utländska etiketter jag har sett har det stått Grand Cru vid flaskans axlar, men på bolagets version står det bara Bouzy. Kan det vara så att man köper in druvor av sämre kvalitet till skumpan man skickar till Sverige, så att vi får en annan Grande Reserve än resten av världen? Svenskar har generellt så dålig smak ändå så ingen märker ju något. Detta skulle också kunna förklara varför GR på magnum samt övriga cuvéer fortfarande håller stilen medan GR på halvmagnum har tappat.
Hur ligger Clouet till jämfört med andra PN-odlare som E. Rodez i er smak?
En annan sak jag har funderat på är att på utländska etiketter jag har sett har det stått Grand Cru vid flaskans axlar, men på bolagets version står det bara Bouzy. Kan det vara så att man köper in druvor av sämre kvalitet till skumpan man skickar till Sverige, så att vi får en annan Grande Reserve än resten av världen? Svenskar har generellt så dålig smak ändå så ingen märker ju något. Detta skulle också kunna förklara varför GR på magnum samt övriga cuvéer fortfarande håller stilen medan GR på halvmagnum har tappat.
Hur ligger Clouet till jämfört med andra PN-odlare som E. Rodez i er smak?