Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
De som vid något tillfälle har följt min blogg vet att jag är marginellt intresserad av svin. Jag hyllar grisen som det smakligaste av djur och de feta, fina bitarna är som att äta ambrosia, det ger energi, livskraft och evigt liv (nåväl). För att illustrera grisens godhet så har någon vis person tagit fram det här finfina styckschemat.
Här tänkte jag att vi kunde diskutera våra favoriträtter med svin som gemensam nämnare.
Någonting som alltid varit komplicerat för den sanne svinafficinadon har varit dilemmat med rimmat svin kontra krispig svål. Som ni naturligtvis redan vet är det väldigt svårt att på till ett kompetent krisp på den rimmade sidan, men i afton har jag lyckats och kommer här att berätta hur!
Det bästa sättet som jag kommit fram till efter årtal av experimenterande med rimmad sida är att först koka den färdig. När man väl har kokat sidan, som behåller mycket av sitt fett under kokningen, så kan man välja att grilla den, köra av den i ugnen eller i princip vad som helst. I exemplet nedan så valdes att köra av den i ugnen.
Skär först sidan i lagom bitar och snitta svålen i ett fint rutönster. Placera sedan grisen på ett fat eller ungsfast form med kanter och skicka in den i ugnen på 250 grader (svålen uppåt) högt upp i ugnen och kör i ca 15 minuter, eller tills svålen börjar ta färg. Ta då ut formen formen igen och vänd grisen med skinnsidan ner så att det ligger och gottar sig i det fett som kommer att ha samlats där. Skicka sedan in i ugnen igen på ca 200 grader och låt svålen friteras i fettet ca 15-20 minuter.
Ta ut, skär upp och njut!
Jag gjorde bara en dipp med soja, chili, färsk koriander och lite fikonmarmelad för sötman. Sen var man hemma!
Här tänkte jag att vi kunde diskutera våra favoriträtter med svin som gemensam nämnare.
Någonting som alltid varit komplicerat för den sanne svinafficinadon har varit dilemmat med rimmat svin kontra krispig svål. Som ni naturligtvis redan vet är det väldigt svårt att på till ett kompetent krisp på den rimmade sidan, men i afton har jag lyckats och kommer här att berätta hur!
Det bästa sättet som jag kommit fram till efter årtal av experimenterande med rimmad sida är att först koka den färdig. När man väl har kokat sidan, som behåller mycket av sitt fett under kokningen, så kan man välja att grilla den, köra av den i ugnen eller i princip vad som helst. I exemplet nedan så valdes att köra av den i ugnen.
Skär först sidan i lagom bitar och snitta svålen i ett fint rutönster. Placera sedan grisen på ett fat eller ungsfast form med kanter och skicka in den i ugnen på 250 grader (svålen uppåt) högt upp i ugnen och kör i ca 15 minuter, eller tills svålen börjar ta färg. Ta då ut formen formen igen och vänd grisen med skinnsidan ner så att det ligger och gottar sig i det fett som kommer att ha samlats där. Skicka sedan in i ugnen igen på ca 200 grader och låt svålen friteras i fettet ca 15-20 minuter.
Ta ut, skär upp och njut!
Jag gjorde bara en dipp med soja, chili, färsk koriander och lite fikonmarmelad för sötman. Sen var man hemma!