Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Stora middagstråden

Krug88

Medlem
SV: Stora middagstråden

Var på GQ i veckan, rätt bra mat men inte riktigt så man blev imponerad.
Vinlistan var väldigt begränsad med några få ljuspunkter, tyvärr en knappt befintlig Champagnelista.
Trevlig service däremot, det är ju värt en del.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora middagstråden

Idag har det blivit lite rustik mat när vinden viner utanför fönstren; bräserad oxsvans med rödvinssås och, tro det eller ej, surkål. Förbannat gott!
 

Dejzan

Medlem
SV: Stora middagstråden

Idag blev det choucroute med fläsklägg och bratwurst, ett glas riesling till fulländade måltiden.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora middagstråden

Idag, middag hemma hos en god vän med trevliga damer och en god fiskgryta till vilken det serverades en lätt korkdefekt rioja till damerna och en guldburk Tuborg till pojkarna. Annars är det fortfarande mycket soppor just nu.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Stora middagstråden

Ikväll blir det flygmat med tillhörande viner (vad som kommer att bjudas vet jag inte) då jag försvinner iväg till Florida + Västindien på en något (4 år) försenad "bröllopsresa". Turen går via Tyskland, så man får väl klämma någon Trockenbeerenauslese mellan flygplansbytena...

Jag och familjen kommer att kryssa i en fin balkongsvit och bl.a. besöka Västindienöarna St. Maarten och St. Thomas. Lovar att skänka er en och annan tanke när ni sitter här med snögloppet utanför och diskuterar ädla drycker.

Vad jag hört ska det gå att få tag på riktigt goda viner (särskilt champagne) i den franska delen av St. Maarten (St. Martin) och dessutom till humanare priser än på franska fastlandet då det ska vara taxfree. Om denna uppgift stämmer skall givetvis noggrant undersökas.

Fridens liljor så länge!
 

Krug88

Medlem
SV: Stora middagstråden

Låter fantastisk, tänk bara på att prova skumporna innan du köper på dig ett gäng.
En kompis var på St Barts för ett tag sen där de hade ett antal 79:eek:r magnum till försäljning billigt,
de 2 han provade var båda kokta och odrickbara tyvärr...
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Stora middagstråden

Tackar, och nu är jag tillbaks.

...och precis som Krug88 skriver så hade en hel del skumpa (speciellt de man fick i barerna iland) en otäck smak. Ofta får de stå ute i värmen och tas in i kylskåpet och tillbaka igen i all evighet vilket utmattar vinet då de serveras glasvisoch då blir det ingen hit, oavsett vad de provar att försluta den med.

Hittade dock några pavor standard-Krug som förvarats bra på just St. Martin så de lyckades jag smuggla ombord på båten och avnjuta perfekt kylda.

Jag gjorde en gång misstaget att ta med en standardskumpa i bagaget och den sköt, varpå mina kläder blev saggiga och eländiga, så jag köper bara champagne om jag åker med Finlandsfärjorna eller tar bilen.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Stora middagstråden

Krug skrev:
Välkommen tillbaka! Gott med Krug!

Hur var resten av resan?
Tackar!

Fantastico! Det där kommer jag att göra om, det kan jag garantera. Runt 25 plusgrader på de flesta ställen och riktigt trevligt. Det enda de saknar i Västindien är som sagt bra vingårdar att besöka. Har druckit ett par kubanska viner de tog in hos den store satan anno dazumal, men de var helt i klass med politiken i landet - låg. (nu får jag väl månne dras med Björn Afzelius spöke för att ha smädat socialismen, men det kan jag ta).

Men rom kan de göra de rackarna, om än inte på de platser jag besökte, men jag fick avnjuta en del fina Martinique rom märken jag aldrig hört talas om och inte minns namnet på då jag tyvärr alltid har mina pennor i jackfickan och någon jacka behövdes sannerligen inte därnere.

Gillar man att partaja finns det tusentals barer och så på de där öarna, så det hade varit nice att dra dit med ett kompisgäng om man varit 20-25 år yngre :)
 

R.P

Medlem
SV: Stora middagstråden

Mysonoxen skrev:
Tackar!

Fantastico! Det där kommer jag att göra om, det kan jag garantera. Runt 25 plusgrader på de flesta ställen och riktigt trevligt. Det enda de saknar i Västindien är som sagt bra vingårdar att besöka. Har druckit ett par kubanska viner de tog in hos den store satan anno dazumal, men de var helt i klass med politiken i landet - låg. (nu får jag väl månne dras med Björn Afzelius spöke för att ha smädat socialismen, men det kan jag ta).

Men rom kan de göra de rackarna, om än inte på de platser jag besökte, men jag fick avnjuta en del fina Martinique rom märken jag aldrig hört talas om och inte minns namnet på då jag tyvärr alltid har mina pennor i jackfickan och någon jacka behövdes sannerligen inte därnere.

Gillar man att partaja finns det tusentals barer och så på de där öarna, så det hade varit nice att dra dit med ett kompisgäng om man varit 20-25 år yngre :)

Låter hur härligt som helst! :)

Igår åt jag på O´Bierzo(i barca), en restaurang men mat från just...Bierzo:) Trevlig familjerestaurang men det var synd att dom bara hade ett vin från Bierzo på vinlistan, fick bli en Ribera till maten istället.
Idag får jag besök från Sverige så det ska lagas sjötunga och almejas, blir lite pimientos och sallad på sidan och efter det ost, jobbigt att man är lite skakig från gårdagens alla brandy men det är lättlagat så det ska nog gå. :)
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Stora middagstråden

R.P skrev:
Låter hur härligt som helst! :)

Igår åt jag på O´Bierzo(i barca), en restaurang men mat från just...Bierzo:) Trevlig familjerestaurang men det var synd att dom bara hade ett vin från Bierzo på vinlistan, fick bli en Ribera till maten istället.
Idag får jag besök från Sverige så det ska lagas sjötunga och almejas, blir lite pimientos och sallad på sidan och efter det ost, jobbigt att man är lite skakig från gårdagens alla brandy men det är lättlagat så det ska nog gå. :)

Jisses vad snålvattnet rann till efter denna beskrivning.
 

R.P

Medlem
SV: Stora middagstråden

Mysonoxen skrev:
Jisses vad snålvattnet rann till efter denna beskrivning.

Blev en lyckad middag, sjötunga är en härlig fisk, steka i olivolja, flingsalt och svartpeppar, voila, done! :) Hade almejas innan, också sjukt enkelt att tillaga, fräsa charlottenlök och vitlök i olivolja, i med musslorna, en halv flaska vitt vin, en minut tills dom öppnar sig, sen rör man bara ned en massa persilja. Ost efter, lagrad manchego, gorgonzola och stilton.

Idag blev det enkelt med tapas och den lokala barcaölen Moritz.

edit: såg ett stavfel
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora middagstråden

R.P skrev:
Blev en lyckad middag, sjötunga är en härlig fisk, steka i olivolja, flingsalt och svartpeppar, voila, done! :) Hade almejas innan, också sjukt enkelt att tillaga, fräsa charlottenlök och vitlök i olivolja, i med musslorna, en halv flaska vitt vin, en minut tills dom öppnar sig, sen röra man bara ned en massa persilja. Ost efter, lagrad manchego, gorgonzola och stilton.

Idag blev det enkelt med tapas och den lokala barcaölen Moritz.

När du säger det på det sättet så låter det bara så jävla underbart!
 

R.P

Medlem
SV: Stora middagstråden

Idag blev det ben från dilamm på lokal restaurang, lite pan tomate och iberico som förrätt.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Stora middagstråden

R.P skrev:
Blev en lyckad middag, sjötunga är en härlig fisk, steka i olivolja, flingsalt och svartpeppar, voila, done! :) Hade almejas innan, också sjukt enkelt att tillaga, fräsa charlottenlök och vitlök i olivolja, i med musslorna, en halv flaska vitt vin, en minut tills dom öppnar sig, sen rör man bara ned en massa persilja. Ost efter, lagrad manchego, gorgonzola och stilton.

Idag blev det enkelt med tapas och den lokala barcaölen Moritz.

edit: såg ett stavfel

Blev hungrig igen trots att jag nyss avnjutit en alltför tidig middag.

Dock bara spaghetti med egenihopsvängd köttfärssås och ett glas BiB (haha, nej nej, jag skojade bara) det blev en hyfsad Valpolicella till.

Mycket enkelt och faktiskt hyfsat gott både mat och dryck.
 

R.P

Medlem
SV: Stora middagstråden

Mysonoxen skrev:
Blev hungrig igen trots att jag nyss avnjutit en alltför tidig middag.

Dock bara spaghetti med egenihopsvängd köttfärssås och ett glas BiB (haha, nej nej, jag skojade bara) det blev en hyfsad Valpolicella till.

Mycket enkelt och faktiskt hyfsat gott både mat och dryck.

Spaghetti och köttfärsås är inte fel...får alltid en craving efter det när man är som mest bakis. :)

Själv så blev en hyfsad rosécava och vitt igår, senare en söt också, Alabarinon Martin Codax, grymt prisvärt vin! Till det färska räkor, sparris och aubergine, massor av aioli! Efter middagen ost, Stilton (har skapat mig ett starkt beroende efter den osten) och en lagrad manchego gjord på get. Kaffe och en rom från Martinique (Saint-Etienne).
 

R.P

Medlem
SV: Stora middagstråden

Ikväll så ska det lagas färsk sjötunga, almejas, pimientos, sallad, ost efter det, blir nog någon lagrad manchego och en stilton. Albarino och en muscatel till osten.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora middagstråden

Jag är så avis, jag måste nog gå och handla lite godsaker idag och trösta mig med en pava gott och lite charkuterier ikväll och drömma mig bort till Barcelona.
 
Toppen