Studentmottagning

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Anders Landström, 9 juni 2009.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Min dotters studentmottagning är denna vecka och jag står för dryck. Till entre kör vi några Palmer 1996 men sedan har jag hjärnblockering.

  Det blir plockmat, skinkor, sallader, potatis, nötpastrami, ost etc.

  Förslag på vin? Flaska, ca 100 kronor, både ett bredare rött (pinot?) och ett vitt (funderar på ett lite kryddigare vin, alsace, riesling eller Gewurztraminer?)

  Ska finnas på systemet.
   
 2. anders

  anders Medlem

  SV: Studentmottagning

  Jag brukar vara försiktig med just Gewürz eftersom den är ganska speciell, samt är ofta svår att matcha med mat. Riesling kan också den vara problematisk ifall dina gäster inte är rutinerade pimplare. Den höga syran kan avskräcka. Kanske Australien i så fall...
  Tänk publikt, alltså runda, fruktiga smaker, det brukar tilltala de flesta. Pinot för 100 spänn skulle jag hålla mig borta från. Jag skulle nog söka lyckan i Italien vad gäller det röda.
   
 3. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Studentmottagning

  Pinot Gris är rätt allround och Tahbilk Marsanne är också rätt versatilt.
   
 4. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Studentmottagning

  Tack för tipsen. Köpte Villa Puccini och Tahbilk Marsanne. Det är runt 40 personer som kommer så det är bra med lite bredd på vinet tror jag. Alla delar inte min smak :)

  Lite öl bidde det också
   
 5. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Studentmottagning

  Tack för tipsen. Det blev en bra mottagning och vinet föll de flesta i smaken. För några få som stannade sent så avslutade vi med en Guy Charlemagne 1990. Verkligen bra. Smörtoner, grym doft och en framträdande sötma.
   

Dela sidan