Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och smås

Diskussion i 'Lanseringar från Systembolaget' startad av Patrik Sellin, 20 mars 2020.

 1. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  Från SB:
  "Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och småskaligt


  Det rådande läget med Covid-19 har medfört personalbrist på Systembolagets varudepåer. För att säkerhetsställa att vi kan erbjuda alla kunder i hela Sverige huvuddelen av vårt sortiment har vi, under en period, inte möjlighet att erbjuda våra kunder möjligheten att beställa varor ur våra tillfälliga sortiment. Det innebär att möjligheten för kunderna att beställa varor från dessa sortiment till butik, ombud eller för hemleverans pausas.


  De tillfälliga sortimenten är de som genererar mest arbete för våra lager och därför frigörs mest resurser när vi begränsar beställningsmöjligheterna. Detta för att säkerställa att vi kan leverera varor till alla butiker, ombud och via hemleverans. Däremot kommer säsongsdrycker inför påsken, som påsköl, att fortsätta vara beställningsbara.


  Samtliga Systembolagets butiker kommer under denna period att ha möjlighet att beställa alla artiklar från det Tillfälliga sortimentet för att erbjuda dessa på butikshyllan, vilket inte varit möjligt tidigare. Dock är det upp till varje butik att bestämma vad de klarar av att utöka sitt sortiment med.


  Begränsningen gäller tills vidare. Det är svårt att veta hur situationen kommer att utvecklas, men vi gör allt vi kan för att kunderna så snart som möjligt ska kunna ta del av allt det vi erbjuder, precis som tidigare - både online och i butik.


  Korta fakta:


  Från och med lördag, 21 mars, klockan 08.00, stoppas möjligheten att beställa varor från Tillfälligt sortiment (Exklusivt, Tid och Volym).


  Från och med onsdag 25 mars, klockan 08.00, kommer också beställningar från sortimentet ”Lokalt och småskaligt” att stoppas.


  Kunderna kommer heller inte kunna göra beställningar i butiker efter respektive datum ovan.


  Webblanseringen den 26 mars kommer att genomföras som planerat.


  För mer information kontakta:

  Lennart Agén, presschef Systembolaget, 070-564 17 10, press@systembolaget.se"
   
  filler_118, namkrad, Omar Khayyam och 3 andra gillar detta.
 2. Johan Blom

  Johan Blom Hobbysamlare och allsörplare

  Så med andra ord sker ingen bokning online överhuvudtaget? Utan det är upp till varje bolag att sätta det som vill sättas på hyllan i respektive butik?
   
 3. john b

  john b Medlem

  Eftersom alla bolag nu då får ta hem vad de vill så kanske om man har en rimlig relation med personalen på sitt bolag (och det har väl de flesta här... för mig öppnar de ny kassa när jag hämtat ut beställningar så jag inte behöver stå i kö....) så kan man alltså kanske be dem beställa hem de flaskor man är intresserad av till småsläppet, men skita i att ställa ut dem i butik? Utan ha dem på lagret till jag kommer och plockar upp dem
  Isåfall blir skillnaden ganska liten.
   
  FredrikC och Mattias Schyberg gillar detta.
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  "Pausar"... jag har sett det så många gånger under senare veckor användas som nyspråk för "stoppar", "förbjuder", "ställer in" o.s.v. Är det dessa eländes kommunikatörer som tror att något låter bättre om man använder denna synonym, eller har jag förflyttats till en iscensättning av George Orwells 1984?
   
 5. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  Av texten att döma verkar det inte som det gäller beställningssortimentet - men det sköter väl importörerna?
   
  Bastardo och Omar Khayyam gillar detta.
 6. Uncle_Bob

  Uncle_Bob Medlem

  Nog många av de små kvalitetsimportörerna som har det tufft nu iom att restaurangerna mer eller mindre tvärnitat och nu kommer detta. Förstår jag det rätt att systemet verkställer de planerade lanseringarna men man kan inte beställa via nätet till sitt lokala bolag utan man är förvisad till det lokala bolagets ambitionsnivå att ta in dem om de vill alt gå och hänga på låset på någon av vinkällarbutikerna?

  Iofs kommer det att göra underverk för kvoten privatsparande/vinkällarsparande
   
 7. danryd

  danryd :)

  Knappast synonymer, dessutom är det mycket som ställs in. Saker som pausas har för avsikt att återupptas. Det är väl inte så konstigt i dessa tider
   
  Wintermute gillar detta.
 8. Johan Blom

  Johan Blom Hobbysamlare och allsörplare

  Av vad jag kan läsa så exakt så. De kommer ställa ut hela TF släppen till alla butikerna som vill ha (får allokering) och ingen onlinehandel alls.
   
  Uncle_Bob gillar detta.
 9. ben

  ben Medlem

  Attans. Men förståeligt.. nu är frågan hur man ska få tag på vårens påfyllnad av Keller inför sparrissäsongen bara.
   
 10. Krabban

  Krabban Medlem

  Lite märkligt kan man tycka. Jag förstår att Systembolaget vill skydda sin personal och minska arbetet på lagret.

  Men istället ska fler trängas vid släpp i butik?
   
  Foodcoma gillar detta.
 11. Blir att plocka fram knogjärnen och armbågsförstärkarna till framtida släpp då.
   
 12. petterkalle

  petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

  Tror inte det är därför. De saknar nog en stor del av personalen på både lager och i butikerna pga att de är hemma med förkylningssymtom. De som är kvar fixar inte detta också.
   
  Pkvalla, Omar Khayyam och Adamanko gillar detta.
 13. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Är inköpt kvantitet av tillfälligt sortiment redan bestämd av SB (det står ju ett flaskantal i lanseringslistorna), eller köper de in en "grundbeställning" och fyller på om försäljningen går bra? Jag vet att det funkar olika i olika delar av sortimentet, och det påverkar ju i vilken utsträckning (och hur snabbt) importörerna drabbas.
   
  Uncle_Bob gillar detta.
 14. Krabban

  Krabban Medlem

  Det förstår jag med. Men detta gäller ju en hel drös av andra butiker och företag med.

  Flera företag har varnat för att paket m.m kan ta längre tid - systembolaget stoppar helt och tvingar alla att gå till en fysisk butik istället med all social interaktion det kräver.
   
  Mikael Goldring gillar detta.
 15. Skrutt

  Skrutt Medlem

  Gå till fysisk butik gör man ju ändå när beställningsgrejorna ska hämtas. Såg ett plakat idag på SB som välkomnade alla smittfria. Det är det du och jag och alla andra har att förhålla oss till. Den som ev. snörvlar runt på allmän plats trots dessa enkla regler är den man kan klaga på.
   
  Sebran, Pontus, Ekdahl och 1 annan gillar detta.
 16. Ekdahl

  Ekdahl Medlem

  Skillnaden (för min del) är att jag nu måste gå till flera olika butiker, min egen för att hämta beställningar och andra för tillfälligt sortiment.
   
 17. Adamanko

  Adamanko Medlem

  Du kan ju beställa till den med tillfälligt sortiment?
   
 18. Ekdahl

  Ekdahl Medlem

  Men det finns flera och välja på och beroende vad jag vill köpa, och alla är en omväg för mig. Blir rimligen ett spontanbeslut vilken jag tar beroende på vilka planer jag har den dagen. Mitt vanliga bolag passerar jag dock dagligen.
   
 19. Skrutt

  Skrutt Medlem

  Det kan förstås vara bökigt. Men lägg märke till att SB skyddar småleverantörerna genom att fortsatt tillåta beställningar från beställningssortimentet. Vinerna i tillfälligt sortiment är ju SBs egna som de redan köpt. Förhoppningsvis finns våra favvisar kvar ett tag.
   
  Adamanko gillar detta.
 20. Ekdahl

  Ekdahl Medlem

  Tänkte lite så, pausar nog inköp i tillfälliga sortimentet - ändå inga måsteviner i kommande släpp och en del intressant på min inköpslista från BS
   
  Bastardo och Skrutt gillar detta.

Dela sidan