Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och smås

Diskussion i 'Lanseringar från Systembolaget' startad av Patrik Sellin, 20 mars 2020.

 1. FredrikC

  FredrikC Medlem

  Såg detta nu:
  "Tack vare en kombination av snabba nyrekryteringar och färre sjukskrivningar blir det inte längre nödvändigt att pausa beställningar på tillfälligt sortiment lokalt och småskaligt.

  Ett stort tack till alla er som engagerat er i att hitta lösningar på våra logistikutmaningar "

  Så nu verkar det som det ska fungera att beställa igen.
   
  Sebran, Skrutt, Adamanko och 2 andra gillar detta.
 2. Jorgner

  Jorgner Medlem

  Kommer att vara som vanligt med TS
   

  Bifogade filer:

  FredrikC gillar detta.
 3. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  Gäller ej TSE och webb dock, tyvärr.
   
 4. FredrikC

  FredrikC Medlem

  Vad är TSE? via web är väll bara att beställa som vanligt?
   
  Samuel Kvist gillar detta.
 5. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  TSE är små partier. Webb är de allra minsta små partierna. Senaste budet är att dessa två sortiment ej är beställningsbara utan det är upp till butikerna att plocka in från de sortimenten till butik istället.
   
 6. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  TSE = Tillfälligt Sortiment Exklusiv.
  TST = Tillfälligt Sortiment Tid.
  TSV = Tillfälligt Sortiment Volym.
  TSLS - tillfälligt sortiment lokalt och småskaligt
   
  Bastardo och FredrikC gillar detta.
 7. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jag ser ingen information på SB:s sida om att webblanseringarna påverkas. (Eller betyder webb i citatet något annat?) Det står bara om tillfälligt sortiment.
   
  Skrutt gillar detta.
 8. FredrikC

  FredrikC Medlem

  Jag blir inte klok på de här. Det som släpps på fredag är tillfälligt men jag ser inte vilket typ av ts det är.

  Jag tänker inte ställa mig i kö på PK för några flaskor krug I dessa tider..
  ska jag be mitt lokala bolag beställa hem när det släpps eller hur kommer det funka?
   
 9. petterkalle

  petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

  Var inne på lokala bolaget idag och hämtade senaste webbbeställningen. Hörde mig för ang Tillfälliga sortiment framöver och de sa att jag skulle meddela dem om det var ngt speciellt jag ville ha dit. Då kunde de ta hem detta och sätta på hyllan (inte en personlig beställning alltså men..:cool:). De kommer redan att ta hem Keller på fredag :D. Såg att listan på vilka SB som tar hem vad nu är uppdaterad. Stor skillnad sen första versionen.
   
 10. Johan Blom

  Johan Blom Hobbysamlare och allsörplare

  Fick samma svar här. Vill man ha en flaska Krug tex. Så kan lokala bolaget ta hem den flaskan om tillgång finns (Inte personlig beställning såklart...) och ställa på "hyllan". Vinerna skall ju ändå fraktas från depå till enskilt bolag. Så slinker en Krug med är det inte hela världen.
   
  FredrikC gillar detta.
 11. Bastardo

  Bastardo Medlem

  Precis min tanke också. Vi är ett gäng bortskämda ungar som gråter direkt när det blir lite försämringar … ;) Nu måste vi tänka på att det finns viktigare saker i livet än vin!
   
 12. Adamanko

  Adamanko Medlem

  Vafalls!!!?
   
  Johan Blom gillar detta.
 13. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

  Rätt uselt att skylla på personalbrist. I ett initialt skede kan det förstås leda till problem och längre leveranstider. Tror ingen hade klagat på det och hellre valt längre leveranstid före att inte få några viner alls. Sedan är snart halva Sveriges restauranganställda arbetslösa så det kan inte vara några problem att hitta ersättare om viljan finns. Enda problemet är väl att en vanlig restaurangare vet mer om mat och dryck än den genomsnittlige SB-anställde...

  Hela Sverige håller på att stänga ner men i de branscher som har personalbrist väljer man att skära ner istället.:vägg:
   
  Nyllet, MartinE, Gladekocken och 2 andra gillar detta.
 14. Nyllet

  Nyllet Medlem

  Jag upplever att de enskilda butikerna inte riktigt har koll på hur det tillfälliga sortimentet påverkas och att alla butiker nu har möjlighet att ta hem drycker ur det tillfälliga sortimentet till butikens hylla inför släppen. Jag ringde en av "mina" butiker för att kolla om de kunde ta hem ett vin inför släppet på fredag och det slutade med att jag fick läsa informationen på systembolagets hemsida högt innan personalen gick med på att testa att lägga en beställning, vilken gick igenom utan den sedvanliga spärren.

  Det kan alltså vara bra att vara lite enträgen om ni vill få något speciellt till hyllan i era butiker då informationen till butikspersonalen kanske inte har varit helt hundra.
   
  Adamanko, IsKr, Rasmus Åkesson och 1 annan gillar detta.
 15. Johan L

  Johan L Medlem

  För att försöka förtydliga ytterligare. Citerat ovan gäller bara lokalt sortiment, dvs de producenter som har bolagsbutiker inom 15 mil från sin produktion (alltså svenska och gränsnära producenter). Det blev ramaskri i svenska bryggeribranschen när det sades att beställningar i det sortimentet skulle pausas, eftersom många småbryggerier har omkring hälften av sin försäljning på SB genom beställningar till andra butiker, och bryggerierna har redan tappat i stort sett all sin försäljning till HORECA. Hade inte SB löst det där hade det varit som att vrida om dolken som corona huggit in i bryggeribranschen. Vet inte hur det ser ut för svenska vingårdar och destillerier men misstänker att det hade varit ett hårt slag även för dem.

  Att det inte går att beställa ur nyhetssläppen är tråkigt för oss kunder men drabbar nog inte producenter (och mellanled) lika hårt.
   
  Skrutt och Adamanko gillar detta.

Dela sidan