Ta sig runt kring Epernay

Diskussion i 'Resor' startad av HJF, 26 april 2014.

 1. HJF

  HJF Medlem

  Jag och min blivande fru planerar att resa till Champagne som bröllopsresa (sannolikt i september) och sitter nu i planeringsstadiet. Jag har läst i flera andra trådar med reseskildringar från champagne (mkt bra läsning!) men har inte kunnat hitta så mkt om alternativ till bil när det gäller att ta sig runt och exempelvis besöka byar i närheten av Epernay.

  Vi planerar att flyga till Paris och kommer att bo i Epernay. vad gäller boende funderar vi på La Villa Eugene, någon med goda/dåliga erfarenheter från hotellet? Min fråga gäller vilka möjligheter som finns att ta sig till byar i Cote des Blancs (ffa Cramant och Les-Mesnil-Sur-Oger) annat än med bil? Taxi? Lokaltrafik? Hyra cykel? Vandra? All input tas tacksamt emot.
   
 2. kayaker

  kayaker Cyklist

  Som cyklist så tror jag benhårt på cykel och min sambo skulle också svälja det. Enda nackdelen jag ser är att man får begränsa sig till ca 6 flaskor vardera i ryggsäck per "tur".
   
  chambertin gillar detta.
 3. sunqan

  sunqan Vinös

  Kärra?
   
 4. gece

  gece Man vänjer sig.

  Hyra bil sista dagen och göra alla inköp då? Slipper man fatta ogenomtänkta beslut under påverkan dessutom.
   
 5. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Varför vill du inte hyra bil, hur har ni tänkt att ta er från Paris till Epernay?
   
 6. HJF

  HJF Medlem

  Planerade att ta snabbtåg från CdG till Champagne-Ardenne och byte till anslutande tåg till Reims därifrån. Verkade smidigt och snabbt.
   
 7. HJF

  HJF Medlem

  Lutar mot att hyra cykel någon dag för att besöka åtminstone Chouilly och Cramant. Ang mängden vin man får med sig tillbaka så är det ju bara en fråga om hur många "turer" man klarar på en dag. Får lägga mig och flickvännen i hårdträning inför bröllopet och sedan stå reda med tidtagarur kl 07:00 första morgonen i Epernay... Det kommer bli en bröllopsresa som min fru kommer att se tillbaka på med blandade känslor... ;)

  Nej men skämt å sido, med tanke på att vi flyger tur och retur så blir det ju tyvärr ändå inga mängder vin som kan följa med hem. Men det är heller inte målet denna gång. Kommer fler tillfällen...
   
 8. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Hmm, och varför inte hyra bil?
   
 9. MartinE

  MartinE Medlem

  Jag rekommenderar bil - hela vägen hemifrån! Du kommer att vilja handla viner. Och när du väl har börjat handla, kommer du inte vilja sluta... :D

  Kör man finns det dessutom bra anledningar till att stanna längs vägen - Europa är trevligt! Utöver möjliga besök i andra vinregioner och alla mysiga mindre orter kan jag varmt rekommendera en övernattning i Düsseldorf, Köln eller Amsterdam!
   
 10. HJF

  HJF Medlem

  Bil hela vägen kommer tyvärr inte bli aktuellt denna gång, däremot utesluter vi inte att hyra bil på plats, men jag var alltså nyfiken på vilka alternativ som finns. Jag har dock ganska lite körvana och vill man dessutom ta några glas ute i byarna så känns det kanske inte som det bästa alternativet...

  En dags cykelutflykt känns helt klart som ett trevligt alternativ till Cramant, men vill man längre känns det kanske inte optimalt. Finns det över huvud taget någon lokaltrafik med buss mellan byarna i Cote des Blancs och Epernay?
   
 11. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Vet inte hur länge du tänker stanna men om det rör sig om under en vecka blir det billigare och effektivare att hyra bil på CdG än att åka tåg! TGV går hela vägen till Reims där måste du byta till Epernay, alternativt taxi/buss till Paris tåg direkt till Epernay. Det finns busslinjer ut till en del av byarna. www.bus-mouveo.com
  La Villa Eugene är bästa hotellet i Epernay (ligger i utkanten av Epernay). Kanske en eller ett par nätter i Avise hos Lesavises kan vara ett alternativ, då är ni mellan Cramant (2km från Avize) och Mesnil (5km från Avize), där finns cyklar att låna!
   

Dela sidan