Krasnojarsk
Medlem
Tja!
Mina viner (röda, mousserande, vita om det spelar någon roll) ligger för nuvarande i det bästa kalla utrymmet jag har, nämligen ett skafferi som ligger mot en yttervägg. Jag har kollat temperaturen under ett dygn nu och min är 14C och max 17C. (Inte så vetenskapligt kanske, ska kolla ytterligare några dygn/månader)
För det första, låter detta okej för en relativt kall oktober? För varmt, för kallt, för mycket fluktuation?
För det andra, är det "safe to assume" att jag borde lägga in mina flaskor i garderoben när jag åker bort några veckor över julen? Kanske ska säga att det inte handlar om viner som kommer ligga här i 10 år, men om de ligger längre skulle jag vilja veta hur man ska göra.
Tack för ett grymt forum. ;D
Pelle
Mina viner (röda, mousserande, vita om det spelar någon roll) ligger för nuvarande i det bästa kalla utrymmet jag har, nämligen ett skafferi som ligger mot en yttervägg. Jag har kollat temperaturen under ett dygn nu och min är 14C och max 17C. (Inte så vetenskapligt kanske, ska kolla ytterligare några dygn/månader)
För det första, låter detta okej för en relativt kall oktober? För varmt, för kallt, för mycket fluktuation?
För det andra, är det "safe to assume" att jag borde lägga in mina flaskor i garderoben när jag åker bort några veckor över julen? Kanske ska säga att det inte handlar om viner som kommer ligga här i 10 år, men om de ligger längre skulle jag vilja veta hur man ska göra.
Tack för ett grymt forum. ;D
Pelle