Temptech vinskåp

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av ruso, 19 januari 2012.

 1. ruso

  ruso Medlem

  Är det någon som har erfarenhet av dem?
   
 2. SV: Temptech vinskåp

  Jag äger ett sånt, närmare bestämt detta: http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=584857
  Är mycket nöjd med det med tanke på priset. Kommer nog inte i närheten av en Dometic eller liknande, men för 1/5 av priset kan man ju inte riktigt jämföra. I min relativt svala lägenhet (ca. 20 grader) så går den ganska tyst och än så länge problemfritt. Jag mäter temperaturen med en separat termometer med min/max-minne. Jag har skåpet inställt på 13 grader vilket den håller ganska precis vid en rumstemperatur på 20 grader. Om temperaturen växlar i lägenheten mellan dag och natt så kan temperaturen i skåpet skifta upp till 0,5 grader, men jag försöker hålla temperaturen i lägenheten så konstant som möjligt och då blir den konstant i skåpet också. Eftersom den kör med termoelektrisk kylning så går den vibrationsfritt, men kylningen blir å andra sidan ganska ineffektiv. Minns inte de exakta siffrorna, men den klarar ju inte att kyla mer än 13 grader eller nått sånt under rumstemperaturen. Jag kan inte svara för elförbrukningen än, får återkomma om nån månad med det.

  Observera att hyllorna är lite trånga. Champagneflaskor får oftast inte plats i en hylla. Därför har jag tagit bort det nedersta hyllplanet och staplar två rader champagne om lott längst ner i skåpet. Får då plats med 11 flaskor champagne där vilket är lagom för mig. Den har en glasdörr också som jag har täckt för med en svart plastvinyl på insidan så det blir helt mörkt i skåpet.

  Bara att fråga om det är något annat du undrar över.
   
 3. moos

  moos Medlem

  SV: Temptech vinskåp

  Är det möjlighet att höja och sänka hyllorna? För att få plats med mer champagne.
   
 4. SV: Temptech vinskåp

  De är inte höj och sänkbara. Det finns spår för hyllorna, så man kan bara ta bort hyllor man inte vill ha. Däremot borde man ju utan problem kunna ta bort varannan hylla om man vill fylla hela skåpet med champagne. Man borde då få plats med 66 flaskor. Kan inte garantera att hyllorna skulle palla 11 flaskor istället för 6, men det borde inte vara något problem tycker jag.
   

Dela sidan