Anders Landström
Medlem
Middag på The Flying Elk summeras med höga förväntningar som möts med bra leverans.
Maten på The Flying Elk är verkligen i min smak, pubmat med elegans, bra prisnivå och det hela backas upp av en bastant dryckeslista och riktigt bra service. Så det borde vara enkelt att säga att det här är min framtida stampub men det är något som fattas. Trots god mat och bra service sitter jag hela tiden på nålar, lite okomfortabel. Efter lite tankeverksamhet så slår det mig, ingen bardisk och steril miljö (tänk Gastrologik men mörkare färger) passar inte ihop med maten och ansatsen. Kanske vår stämmning denna kväll men för mig funkar inte det här konceptet helt.
Vi börjar iallafall med samma snacks som jag skrev om i Gaston-tråden (med undantag av Fattiga Riddare). Inte mycket mer att säga annat än att de är väldigt bra.
Vi går direkt på huvudrätten. Då jag är där med min flickvän så får jag förmånen att äta 1.5 huvudrätter. Mitt val är oxbringapaj, ankleverparfait , pumpa karamelliserad apelsin samt rödlökchutney. Kan inte säga annat än att det här är långt från pajerna man tryckt i sig på engelska pubar, gott, vällagat och mättande.
Oxbringa är aldrig fel
Flickvännen tar in Fish and Chips, Torskslag, tartarsås, pommes frites tillagade 3 ggr, ärtguacamole & friterad persilja. Svårt att säga vilken av de två rätterna som var bäst. Troligen en av de bättre F&C jag någonsin ätit, smaker som verkligen harmoniserar, ärtguacamolen i sig är en liten upplevelse. Gott helt enkelt
Till maten blev det öl för mig, bland annat en Kiuchi Brewery Pale Ale
Så slutbetyget, bra service, priser och riktigt bra mat men en miljö som iallafall denna kväll inte föll undertecknad i smaken. Men Gamla Stan fortsätter ju att dra med Djuret, Pubologi, Pastis, Tweed, Gaston och F&L. Den listan räcker väl för mig.
Maten på The Flying Elk är verkligen i min smak, pubmat med elegans, bra prisnivå och det hela backas upp av en bastant dryckeslista och riktigt bra service. Så det borde vara enkelt att säga att det här är min framtida stampub men det är något som fattas. Trots god mat och bra service sitter jag hela tiden på nålar, lite okomfortabel. Efter lite tankeverksamhet så slår det mig, ingen bardisk och steril miljö (tänk Gastrologik men mörkare färger) passar inte ihop med maten och ansatsen. Kanske vår stämmning denna kväll men för mig funkar inte det här konceptet helt.
Vi börjar iallafall med samma snacks som jag skrev om i Gaston-tråden (med undantag av Fattiga Riddare). Inte mycket mer att säga annat än att de är väldigt bra.
Vi går direkt på huvudrätten. Då jag är där med min flickvän så får jag förmånen att äta 1.5 huvudrätter. Mitt val är oxbringapaj, ankleverparfait , pumpa karamelliserad apelsin samt rödlökchutney. Kan inte säga annat än att det här är långt från pajerna man tryckt i sig på engelska pubar, gott, vällagat och mättande.

Oxbringa är aldrig fel
Flickvännen tar in Fish and Chips, Torskslag, tartarsås, pommes frites tillagade 3 ggr, ärtguacamole & friterad persilja. Svårt att säga vilken av de två rätterna som var bäst. Troligen en av de bättre F&C jag någonsin ätit, smaker som verkligen harmoniserar, ärtguacamolen i sig är en liten upplevelse. Gott helt enkelt

Till maten blev det öl för mig, bland annat en Kiuchi Brewery Pale Ale

Så slutbetyget, bra service, priser och riktigt bra mat men en miljö som iallafall denna kväll inte föll undertecknad i smaken. Men Gamla Stan fortsätter ju att dra med Djuret, Pubologi, Pastis, Tweed, Gaston och F&L. Den listan räcker väl för mig.