Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Veckans bortglömda klassiker V.5 2014

chambertin

Medlem
Det absolut billigaste OCH det absolut dyraste är statistiskt alltid godast?
-Dyra viner skulle onekligen bli svårsålda överallt utom i Kina?
Det var inte så seriöst menat @emanuel .
Noterade bara att @StefanAkiko inte kunde extrapolera sin tes att en ännu billigare PN än Yellow Tail blev ännu bättre.
Han har ju förut skrivit att han inte förstår sig på dyra PN utan Yellow Tail var en av hans favoriter trots det låga priset dvs ngn sorts omvänd pris/kvalitet-förhållande men som inte höll riktigt ända ner i botten.
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Det var inte så seriöst menat @emanuel .
Noterade bara att @StefanAkiko inte kunde extrapolera sin tes att en ännu billigare PN än Yellow Tail blev ännu bättre.
Han har ju förut skrivit att han inte förstår sig på dyra PN utan Yellow Tail var en av hans favoriter trots det låga priset dvs ngn sorts omvänd pris/kvalitet-förhållande men som inte höll riktigt ända ner i botten.
-Fasen också, jag som tyckte det lät så bra.
Normalt håller jag förvisso en yrkesmässig skepsis till statistiska samband då de ständigt tenderar att uttrumfas av andra mindre matematiskt definierade samband så som Murphys 1:a och 2:a lag.
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Oj-oj :)
Hustrun och jag är förmodligen sådana som rent genetiskt inte kan förnimma PN... Har kämpat sååå många år och genom sååå många 1000-lappar PN från Bourgogne att det nästan är komiskt. Min hustru gav upp i decembras då vi drack några Vosne-Romanée Grand Cru som betedde sig som misslyckade BiB-viner. På CT stod att läsa kilometervis av adjektiv och doft/smakförnimmelser som inte återfanns i våra glas, iaf inte av något av våra sensoriska organ. Andra folk på provningen vägrade berätta vad för fantastiska saker de hurmade och smackade åt...
Även om jag mer och mer misstänker att det är en scam, så har jag inte givit upp än.
Backhouse noname NV PN är fö den godaste PN jag någonsin druckit. YT landar på top 5.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Oj-oj :)
Hustrun och jag är förmodligen sådana som rent genetiskt inte kan förnimma PN... Har kämpat sååå många år och genom sååå många 1000-lappar PN från Bourgogne att det nästan är komiskt. Min hustru gav upp i decembras då vi drack några Vosne-Romanée Grand Cru som betedde sig som misslyckade BiB-viner. På CT stod att läsa kilometervis av adjektiv och doft/smakförnimmelser som inte återfanns i våra glas, iaf inte av något av våra sensoriska organ. Andra folk på provningen vägrade berätta vad för fantastiska saker de hurmade och smackade åt...
Även om jag mer och mer misstänker att det är en scam, så har jag inte givit upp än.
Backhouse noname NV PN är fö den godaste PN jag någonsin druckit. YT landar på top 5.
Har själv inte druckit några Bourgogne för tusenlappen men är beredd att dö för din rätt att totaldissa dem och föredra YT (vilket jag inte heller har provat). Tummen upp!
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Oj-oj :)
Hustrun och jag är förmodligen sådana som rent genetiskt inte kan förnimma PN... Har kämpat sååå många år och genom sååå många 1000-lappar PN från Bourgogne att det nästan är komiskt. Min hustru gav upp i decembras då vi drack några Vosne-Romanée Grand Cru som betedde sig som misslyckade BiB-viner. På CT stod att läsa kilometervis av adjektiv och doft/smakförnimmelser som inte återfanns i våra glas, iaf inte av något av våra sensoriska organ. Andra folk på provningen vägrade berätta vad för fantastiska saker de hurmade och smackade åt...
Även om jag mer och mer misstänker att det är en scam, så har jag inte givit upp än.
Backhouse noname NV PN är fö den godaste PN jag någonsin druckit. YT landar på top 5.
Arrgh, var höll du hus när jag fick stor-smisk i min ödmuka lilla Bourgogne-tråd... Hade verkligen haft nytta av någon med ett Samuraisvärd då...
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Har själv inte druckit några Bourgogne för tusenlappen men är beredd att dö för din rätt att totaldissa dem och föredra YT (vilket jag inte heller har provat). Tummen upp!
Har gnm åren druckit duktigt många btls av +1000kr Bourgogner sedan det glada 80-talet, deltagit vid ett flertal provningar med finfolksburgunder, även initierat sådana provningar och HÅRT slagits för min rätt att som Norrlänning få bli skinnad av Systembolaget vid släpp av svårfångade Burgunder under både 80- och 90-talen...

Visst har några varit rejält goda, men det är ju Cola Zero också. (Och ssk Mets Cola.)
Men, de flesta Burghare har inte ens varit goda...
Vissa säger att jag bara inte fått i mig tillräckliga mängder mogen Burgh under västen ... och i London nu i mars och april blir det två provningar med sådana gamla förnäma Burghar. Själv tar jag med mig "annat" till dessa events. Sådant som är gott, även då det är en dålig dag :)

Ja, vi fär väl se om omvändningen kommer.

Kanske jag också plötsligen uppvaknar som en zombie som bara vill göra mig av med alla gamla skitviner (dvs ickeburgunder) ur källaren och mörda plånbok, visa och mastercard för att köpa burgundiska PN? Verkar osannolikt. Känns fakiskt dessutom äckligt. Denna äckliga tanke får mig att känna mig oren och smutsig...
 

Mattias Schyberg

Administratör
Har gnm åren druckit duktigt många btls av +1000kr Bourgogner sedan det glada 80-talet, deltagit vid ett flertal provningar med finfolksburgunder, även initierat sådana provningar och HÅRT slagits för min rätt att som Norrlänning få bli skinnad av Systembolaget vid släpp av svårfångade Burgunder under både 80- och 90-talen...

Visst har några varit rejält goda, men det är ju Cola Zero också. (Och ssk Mets Cola.)
Men, de flesta Burghare har inte ens varit goda...
Vissa säger att jag bara inte fått i mig tillräckliga mängder mogen Burgh under västen ... och i London nu i mars och april blir det två provningar med sådana gamla förnäma Burghar. Själv tar jag med mig "annat" till dessa events. Sådant som är gott, även då det är en dålig dag :)

Ja, vi fär väl se om omvändningen kommer.

Kanske jag också plötsligen uppvaknar som en zombie som bara vill göra mig av med alla gamla skitviner (dvs ickeburgunder) ur källaren och mörda plånbok, visa och mastercard för att köpa burgundiska PN? Verkar osannolikt. Känns fakiskt dessutom äckligt. Denna äckliga tanke får mig att känna mig oren och smutsig...
Du får köpa Faustino 1 GR istället och hylla tråden :)
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
I ditt fall så ställer du väl den i fönstret några decennier innan den blir god nog. :D
Jag har ALDRIG misshandlat vin.
Eller misslagrat dem... ... ...
Vissa tycker jag misshandlar Champagner då jag blandar ngra droppar Guinness i ett glas ung Dompa för att få fram mognadstonerna...

Ibland så är jag ignorant och ibland snubblar jag över någons passionerade vinframställning. Vid sådana tillfällen så önskar jag att där inte fabns minsta likla hemensamma doftcirkel.
 

Larseman

Medlem
Lite inspirerad av tråden så plockades en gammal klassiker fram till lördagens oxfilé:
2005 Montecillo Gran Reserva
En gång i tiden, långt före finewines, var det nästan det enda "finare" vin jag kunde namnet på. :oops: Och visst är det ett bra vin. Varm och lite söt doft med vaniljton, tobak, eneträ, lövhög och mogna bigaråer. Absolut Rioja, men utan de överdrivna vanilj och dill-tonerna som ofta finns i enklare Rioja. Silkiga men ganska rejäla tanniner, bra skjuts i syrorna och en bra längd. I vilket annat forum som helst skulle jag väl vilja kalla det för P-ordet :D
 

Mattias Schyberg

Administratör
Lite inspirerad av tråden så plockades en gammal klassiker fram till lördagens oxfilé:
2005 Montecillo Gran Reserva
En gång i tiden, långt före finewines, var det nästan det enda "finare" vin jag kunde namnet på. :oops: Och visst är det ett bra vin. Varm och lite söt doft med vaniljton, tobak, eneträ, lövhög och mogna bigaråer. Absolut Rioja, men utan de överdrivna vanilj och dill-tonerna som ofta finns i enklare Rioja. Silkiga men ganska rejäla tanniner, bra skjuts i syrorna och en bra längd. I vilket annat forum som helst skulle jag väl vilja kalla det för P-ordet :D
Kul, det låter ganska smarrigt också, dessutom tillgängligt i BS :)
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Om det finns några Faustino '01:eek:r nästa gång j beger mig t Swe så slår jag nog till på ett gäng. Även om den äkta hälften tycker de är tunna o överdrivet syrliga.
Har vakat den osannolika snöstormen i Tokyoområdet med en flaska 1994 Tempranillo från Navarra. Den duger som mycket god njutning.
Laddar för söndagsmiddag på ambassaden imorgon. Vi måste bege oss lite tidigare än vanligt iom att det lär förekomma en del tågförseningar.
 

Vino fino

Medlem
Om det finns några Faustino '01:eek:r nästa gång j beger mig t Swe så slår jag nog till på ett gäng. Även om den äkta hälften tycker de är tunna o överdrivet syrliga.
.
Eftersom du gillar mogna estrar så kan jag nog samvetsgrannt rekommendera denna: bra valuta, mkt för pengarna. Har skrivit om detta på CT: inte är den värd 97 poäng (som Decanter hävdar) men det är en fin, mogen Rioja, med stor komplexitet och många mognadstoner. Du kommer inte bli besviken givet priset.
 

Skumpagne

Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa
Eftersom du gillar mogna estrar så kan jag nog samvetsgrannt rekommendera denna: bra valuta, mkt för pengarna. Har skrivit om detta på CT: inte är den värd 97 poäng (som Decanter hävdar) men det är en fin, mogen Rioja, med stor komplexitet och många mognadstoner. Du kommer inte bli besviken givet priset.
Fanns ett antal i Farsta när jag var där i fredags men valde en Malbec istället.. Kanske ska prova en Faustino nästa gång.
 
Toppen