Det absolut billigaste OCH det absolut dyraste är statistiskt alltid godast? -Dyra viner skulle onekligen bli svårsålda överallt utom i Kina?
Det var inte så seriöst menat @emanuel . Noterade bara att @StefanAkiko inte kunde extrapolera sin tes att en ännu billigare PN än Yellow Tail blev ännu bättre. Han har ju förut skrivit att han inte förstår sig på dyra PN utan Yellow Tail var en av hans favoriter trots det låga priset dvs ngn sorts omvänd pris/kvalitet-förhållande men som inte höll riktigt ända ner i botten.
-Fasen också, jag som tyckte det lät så bra. Normalt håller jag förvisso en yrkesmässig skepsis till statistiska samband då de ständigt tenderar att uttrumfas av andra mindre matematiskt definierade samband så som Murphys 1:a och 2:a lag.
Oj-oj Hustrun och jag är förmodligen sådana som rent genetiskt inte kan förnimma PN... Har kämpat sååå många år och genom sååå många 1000-lappar PN från Bourgogne att det nästan är komiskt. Min hustru gav upp i decembras då vi drack några Vosne-Romanée Grand Cru som betedde sig som misslyckade BiB-viner. På CT stod att läsa kilometervis av adjektiv och doft/smakförnimmelser som inte återfanns i våra glas, iaf inte av något av våra sensoriska organ. Andra folk på provningen vägrade berätta vad för fantastiska saker de hurmade och smackade åt... Även om jag mer och mer misstänker att det är en scam, så har jag inte givit upp än. Backhouse noname NV PN är fö den godaste PN jag någonsin druckit. YT landar på top 5.
Har själv inte druckit några Bourgogne för tusenlappen men är beredd att dö för din rätt att totaldissa dem och föredra YT (vilket jag inte heller har provat). Tummen upp!
Arrgh, var höll du hus när jag fick stor-smisk i min ödmuka lilla Bourgogne-tråd... Hade verkligen haft nytta av någon med ett Samuraisvärd då...
Har gnm åren druckit duktigt många btls av +1000kr Bourgogner sedan det glada 80-talet, deltagit vid ett flertal provningar med finfolksburgunder, även initierat sådana provningar och HÅRT slagits för min rätt att som Norrlänning få bli skinnad av Systembolaget vid släpp av svårfångade Burgunder under både 80- och 90-talen... Visst har några varit rejält goda, men det är ju Cola Zero också. (Och ssk Mets Cola.) Men, de flesta Burghare har inte ens varit goda... Vissa säger att jag bara inte fått i mig tillräckliga mängder mogen Burgh under västen ... och i London nu i mars och april blir det två provningar med sådana gamla förnäma Burghar. Själv tar jag med mig "annat" till dessa events. Sådant som är gott, även då det är en dålig dag Ja, vi fär väl se om omvändningen kommer. Kanske jag också plötsligen uppvaknar som en zombie som bara vill göra mig av med alla gamla skitviner (dvs ickeburgunder) ur källaren och mörda plånbok, visa och mastercard för att köpa burgundiska PN? Verkar osannolikt. Känns fakiskt dessutom äckligt. Denna äckliga tanke får mig att känna mig oren och smutsig...
Ja, ditt inlägg ovan hade onekligen suttit som en keps i den här tråden: http://finewines.se/threads/bourgogne-inkoep-som-jag-oedmjukt-kommer-tacka-er-foer-om-tio-ar.2494/ Tänker förvisso gå vetenskapligt till väga och följa så många av tipsen som möjligt i hopp om att kanske möta jesus tillslut. PS. Coca Cola Zero? -Där går faktiskt gränsen. DS.
Jag har ALDRIG misshandlat vin. Eller misslagrat dem... ... ... Vissa tycker jag misshandlar Champagner då jag blandar ngra droppar Guinness i ett glas ung Dompa för att få fram mognadstonerna... Ibland så är jag ignorant och ibland snubblar jag över någons passionerade vinframställning. Vid sådana tillfällen så önskar jag att där inte fabns minsta likla hemensamma doftcirkel.
Lite inspirerad av tråden så plockades en gammal klassiker fram till lördagens oxfilé: 2005 Montecillo Gran Reserva En gång i tiden, långt före finewines, var det nästan det enda "finare" vin jag kunde namnet på. Och visst är det ett bra vin. Varm och lite söt doft med vaniljton, tobak, eneträ, lövhög och mogna bigaråer. Absolut Rioja, men utan de överdrivna vanilj och dill-tonerna som ofta finns i enklare Rioja. Silkiga men ganska rejäla tanniner, bra skjuts i syrorna och en bra längd. I vilket annat forum som helst skulle jag väl vilja kalla det för P-ordet
Svenssonsmakaren provar Faustio 1 GR 2001: http://svenssonsmakaren.blogspot.se...1-antligen.html?showComment=1391863546450&m=1
Om det finns några Faustino '01r nästa gång j beger mig t Swe så slår jag nog till på ett gäng. Även om den äkta hälften tycker de är tunna o överdrivet syrliga. Har vakat den osannolika snöstormen i Tokyoområdet med en flaska 1994 Tempranillo från Navarra. Den duger som mycket god njutning. Laddar för söndagsmiddag på ambassaden imorgon. Vi måste bege oss lite tidigare än vanligt iom att det lär förekomma en del tågförseningar.
Eftersom du gillar mogna estrar så kan jag nog samvetsgrannt rekommendera denna: bra valuta, mkt för pengarna. Har skrivit om detta på CT: inte är den värd 97 poäng (som Decanter hävdar) men det är en fin, mogen Rioja, med stor komplexitet och många mognadstoner. Du kommer inte bli besviken givet priset.
Fanns ett antal i Farsta när jag var där i fredags men valde en Malbec istället.. Kanske ska prova en Faustino nästa gång.