Vilken Diebolt-Vallois?

Diskussion i 'Vin' startad av ae, 10 oktober 2008.

 1. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Vilken Diebolt-Vallois?

  Drack den för ett par år sedan, höll hela vägen. Mogen och intressant med liv. Riktigt bra matchampagne. Som vanligt med champagne är det nog stor flaskvariation. Min flaska var köpt på plats och dracks ganska snart efter hemkomst.
   
 2. Referee

  Referee Medlem

 3. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Vilken Diebolt-Vallois?

  Jag är säker på att någon annan på forumet kan det här bättre och tydligare men jag gör ett försök... Korrigera gärna om något är galet.

  När pappa Diebolt och mamma Vallois gifte sig hade de med sig var sin vingård i Champagne in i äktenskapet. Pappans låg i Cramant och mammans i Cuis. 76an har alltså mamma Vallois familj gjort. Medan Cremant har ett Grand Cruläge får Cuis nöja sig med Premier Cru - minns dock inte procenten.

  76an är alltså inte en "riktig" Diebolt-Vallois, däremot en riktig Vallois. Detsamma gäller resten av de 70- och 80-talschampagner som familjen säljer.

  Vet tyvärr inte den exakta druvsammansättningen för Champagnen.

  Champagnen i sig är rejält mogen med krämig och för sin ålder livlig mousse med sjukliga mängder smöraromer. Säkert underbar för den som gillar riktigt mogen champagne men god och intressant för mina smaklökar.
   
 4. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Vilken Diebolt-Vallois?

  Diebolt Vallois Cuis är arvegods dvs vinerna kommer från madame DV far. Firma Guy Vallois, när han gick bort för några år sen efterlämnade han en större mängd äldre odegorgerade champagner (och lite stilla viner) 59,73,76,79, 83 mis en cave och 85. 79 och 76 även på magnum, mis en cave 83 är en ren 82a men blev aldrig registrerad som en vintage, detta var också det vin det fanns mest av (ca4800 flaskor). Flaskvarioner är vanliga, men dom bästa flaskorna är forfarande enormt virila, den som är jämnast är 76an. Vi drack en magnum av 76an för nån vecka sen som var strålande, men som säkert hade blivit ännu bättre av mera lagring!!
   
 5. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Vilken Diebolt-Vallois?

  Tackar.
   
 6. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

Dela sidan