Vin eller viner, som jag vill rekommendera

Diskussion i 'Vin' startad av Bastardo, 6 maj 2018.

 1. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Samma vin, men från de bästa faten, samt att en viss del av priset går till någon välgörenhet som jag inte minns. Inte hundra hur det var, men google lär veta. :)
   
 2. jrick

  jrick Medlem

  inte samma vin alltså ;):)
   
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  I sak har du rätt, men med liknande resonemang kan man ju hävda att varje buteljering är ett unikt vin också, men då drar vi det nog ett steg för långt. ;)
   
 4. Jonas Rydgren

  Jonas Rydgren Medlem

  Sött är gott. Jag dricker i huvudsak sauternes och i synnerhet suduiraut som i bra årgångar ger mig den syrabalans jag behöver. Jag minns dock ett sött rött som Mathias rekomenderade, Adelsheim Pinot Noir glace som jag verkligen gillade. Saknade iof syra men hade ett tilltalande tillslag. Detta kan jag dock inte finna, någon som känner till något liknande?
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 5. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Adelsheim Pinot Noir Deglacé verkar inte ha gjorts eller släppts sedan årgång 2012.
   
 6. Stenberg

  Stenberg Medlem

  Ska vi prata sötvin bör vi nog prata Weingut Keller, tex 2015 Weingut Keller Monsheimer Silberberg Rieslaner Beerenauslese.
  Jag är långt ifrån någon expert på området (varken sötviner, Rieslaner eller Tyskland) men det är så himmelskt gott att jag kan ha råkat köpa upp hela lagret ifrån Atomwine härom året. Tur att de bara hade 5 flaskor kvar...
  Har inte testat deras andra (ofta dyrare) sötviner men förstår att de generellt håller hög klass. Att sedan 2015 var en kanonårgång var mer tur än skicklighet från min sida när jag började spana in tyska rieslingar o dyl.

   

Dela sidan