På den vita sidan hade jag kunna tänka mig Bernard Moreaus byvin. Kalasårgång från stabil producent till nästan ok premie, ungt dock, risken är att det är lite väl stramt. Mest spännande tycker jag annars är Chartrons Chevalier-Montrachet. Om du inte tycker det är lett att skicka tillbaka defekta flaskor på restaurang vill säga. Mer än rimligt prissatt, fin årgång; frågetecken för producenten från min sida dock. Och så är det ju det där med förtida oxidation... OK'a med vinkyparn att det är OK att rata om det är sherry i flaskan, innan beställning.
Gällande rött så var det att många s.k. restaurangårgångar som trängdes, tillsammans med årgångar som inte bör drickas just nu. Grivots Clos Vougeot kan kanske vara nåt, ungt men inte rysligt så. Rimligt prissatt är annars Bouleys Volnay, men en tia kan vara mycket ogin nu med lite otur. Hudelot-Noellats Beaumont 09 bör vara ett säkert kort. Många tycker säkert att Groffiers Amoureuses är flaskan som står ut i den listan, men själv har jag inget förtroende för varken producent eller årgång; men visst, är kontraktet viktigt så impar ju alltid en pava de älskande, så varför inte

För övrigt så hade jag hållit mig undan tolvorna; bra årgång men tokstängd.
Ändring: stav