Aqua Vitae
Medlem
Igår blev det surströmming och då började jag fundera på vin? Vad passar till – lite kort gick min första tanke åt ett lite oxiderat, fatat Jura gjort på chardonnay – med ett sting av ekfatskryddor i bakgrunden. Den där lite mogna äppliga smaken tror jag skulle funka, likaså ett en lagrad champagne – men den skulle jag nog hellre ha till något annat. Just den tanken tog mig dock åt lite andra håll – sältan och sötman skulle kanske kunna mötas av något annat säg en muscadet lie sur eller något riktigt friskt som en ung champagne eller chablis, de två sistnämnda är mina favoriter till julbordet. Jag inser att jag vid tillfälle kommer behöva testa i praktiken, dock är jag säker på att det finns roliga kombinationer till både älskade och hatade fisk. Ett annat förslag var Sake – och där borde det finnas en del gångbara kombinationer.
Har du testat – har du några förslag?
Jag skrev lite om det lite mer utvecklat på bloggen läs här
Magnus Reuterdahl
Har du testat – har du några förslag?
Jag skrev lite om det lite mer utvecklat på bloggen läs här
Magnus Reuterdahl