Vinbutiker i Alicante/Torrevieja området...

Diskussion i 'Resor' startad av Appel, 7 augusti 2014.

 1. Appel

  Appel Medlem

  Hej,
  Är det någon som har tips på bra vinbutiker i Torrevieja alternativt Alicante området? Även om ni har erfarenheter av några bra odlare i området som är värda att besöka.
   
 2. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag har inte hittat någon bra så jag har inga tips, men jag följer tråden med stort intresse eftersom jag brukar vara i området åtminstone en vecka varje år.
   
 3. chambertin

  chambertin Medlem

  Du är ju nära Jumilla och Yecla i Murcia så om du har tillgång till bil så kanske ett besök på t.ex Casa de la Ermita ( en del habila röda bl.a) vore en idé ?
   
 4. Appel

  Appel Medlem

  @chambertin , tack för tipset. När vi åker dit har vi nästan alltid bil. Precis som @kayaker så kommer det bli flera återkommande besök dit.
  Vilka av deras viner är värda att köpa? Har du några andra tips i samma område?
   
 5. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag kanske ska tillägga att jag bara svarade på den första frågan om vinbutiker. För att hitta bra viner brukar jag gå till SuperCor, men utbudet är väl inget man skriver hem om även om det naturligtvis slår en vanlig SB-butik med hästlängder.
   
 6. chambertin

  chambertin Medlem

  Själv har jag druckit deras Monastrell (Mourvedre) vid några tillfällen och tyckte den var bra. Även Crianzan på Monastrell
  Petit Verdot och Cab var trevlig. Har inte besökt dom själv men köpt en del då jag varit i Cartagena ett antal ggr. Kommer dock inte ihåg vinaffären strax utanför Cartagena men det är nog ingen större förlust för sortimentet var ganska begränsat även om de hade hyfsat med lokala viner från Murcia.
  http://www.casadelaermita.com/vinos/casadelaermita_tintocrianza.php
   
 7. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Kan å det varmaste rekommendera Ruina och Escombro (om de öht går få tag i) som kostar rimligt och som görs i Jumilla. Han heter Erik som fått gården, är svensk och driver den med sin son. Miniskul produktion av Garnacha Alicante. Sanslöst gamla rankor och helt galet gott! Serveras på några av Spaniens bästa tre-stjärniga restauranger.
   
 8. cruz_lilje

  cruz_lilje / Cruz Liljegren

  Hej!
  Om det fortfarande är aktuellt så kan du prova denna, kör enbart vin i naturlig stil, mest spanskt:

  Vinos Auténticos
  Dársena de la Batea, 2
  Apartado de Correos 83
  04711 Almerimar

  Tel.: 636 95 35 02
  info@vinosautenticos.com
   
  kayaker gillar detta.
 9. Appel

  Appel Medlem

  Sent svar men jag tackar så mycket.
  Börjar kolla runt lite nu då det börjar närma sig.
   
 10. Petra

  Petra Medlem

  Puttar lite på den här tråden.
  Åker ner till området nästa vecka. Hittade ni några bra butiker för spanska viner? Gärna någon som saluför hela Spanien och inte bara området
   

Dela sidan