Viner för vinkällaren

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Sebban, 9 februari 2020.

  1. Funcadelic

    Funcadelic Medlem

    Tack!

    Jag gick på ett lite mer säkert kort och köpte två flaskor av deras vanliga BdB till mina föräldrar, samt en till mig själv (om de skulle få för sig att dricka utan att låta mig smaka). Kompletterade ordern med 1xVariance, 1xPrestige och 1xVer Sacrum, så att jag får prova lite olika stilar.

    Fantastiskt detta forum, tänk var mycket pengar man sparar!
     
    Skaggs och LarsW gillar detta.
  2. Borjes_bubblor

    Borjes_bubblor Hobbyfantast - Instagram: borjes_bubblor

    Man spar ingenting när man är med i det här forumet, tro mig! :D:neej:
     
    MagnusH70, JonasBo, Sebban och 6 andra gillar detta.
  3. Funcadelic

    Funcadelic Medlem

    Beror på hur man räknar och bokför! Istället för att slösa pengar på att köpa dåliga viner investerar man ju i långsiktigt ökad livskvalitet genom att köpa bra viner. Med den bokföringen sparar man desto mer ju mer man köper!
     
    IsKr, Rasmus Åkesson och john b gillar detta.
  4. Borjes_bubblor

    Borjes_bubblor Hobbyfantast - Instagram: borjes_bubblor

    Problemet är att man får för många superbra tips här. Jag tror att du missade min ironi :D
     
  5. Funcadelic

    Funcadelic Medlem

    Hehe, nejdå, är med på vad du menar! Det är samma symptom här som ett annat forum jag tidigare var mycket aktiv i (businessclass.se) - kostnaderna skenar i takt med att kunskap och intresse går upp. Kort efter registrering kan man inte dricka/resa som "vanligt folk" längre. Kul, men dyrt :D
     
    Borjes_bubblor gillar detta.
  6. Borjes_bubblor

    Borjes_bubblor Hobbyfantast - Instagram: borjes_bubblor

    Spot on. Man får se det som att man "förädlas" :kyss:
     
    Sonderlese gillar detta.
  7. Sonderlese

    Sonderlese Medlem

    Jag tänker dricka Bonnaire NV Brut BdB i morgon kväll, hur bäst skall den prepas? Vinner den på att luftas något före, drickas vid ca. 10˚ eller något annat?
     
  8. LarsW

    LarsW Medlem

    Drick den som vilken skumpa som helst. :) Om man inte vet bas/deg så får man ju prova sig fram med luftning. Har man karaktär nog att spara en skvätt till morgondagen kan det hinta om lagringspotential. Serveringstemp 8-10 grader beroende på vad man gillar bäst.
     
    Daniel Stam och Sonderlese gillar detta.
  9. MacX

    MacX Medlem

    Caviste släpper lite lådor i ny och nä med suveränt bra champagner, sist ut så var det en låda Savart och för någon månad sedan var det en låda Suenen. Jag brukar hänga på låset så fort det blir ett släpp från Caviste. Det är bra grejor och har hittills inte gjort mig besviken. Pris kontra kvalitet är de outstanding....!!
     
    MagnusH70 och aldenniklas gillar detta.
  10. Sebban

    Sebban Medlem

    Synd att den svenska importören inte har fler sorter på lager. Standard skumpan ligger ju på samma pris där nere som har i Sverige nu.
     

Dela sidan