Inte konstigt at Brut Nature ökat/ökar i popularitet på samma sätt som andra metoder som också visar mer terroir och mineralitet mm, också gjort det. Det kommer ju dock alltid finnas en massa som vill ha sötad Primitivo etc så det är nog ingen risk för att endera försvinner..
Om du med mineralitet och terroir syftar på kartig syra så är jag med dig, men annars är ju socker en smakbärare som snarare tar fram smaker/aromer än det motsatta (så länge inte balansen blir skev). Det är visserligen också ett bra sätt att dölja eventuella skavanker i druvmaterialet, men det är nog mer av slaget att det värsta i ett sämre vin mildras, knappast att ett mediokert vin plötsligt blir bra.
Om vinet är kartigt (på ett dåligt sätt) i sin osminkade form så är det kanske inte ett så bra vin till att börja med? Sen har jag full förståelse för att folk gillar uppsminkade viner.
Då kanske du borde satsa mer på bubbel från varmare klimat där druvorna mognar tillräckligt och dosage är överflödigt?
Absolut, Aube till exempel. Å andra sidan, tråden handlar om att ni hackar på zero dosage, då måste jag väl få lov att försvara det också?