Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Öhman

    Öhman Medlem

  2. Arvid

    Arvid Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Kaffe.

    Gud vad jag önskar att jag hade en bra flaska madeira hemma.
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Duette... Chilensk Pinot noir. Nja... känns mjäkig på nåt sätt och som den aldrig riktigt vill "komma loss". Enligt etiketten är den "elegant and clean" med "massor av bla bla frukt och blommor och violer och fan vet vad". Sanningen tycker jag snarare är "clean med hint av blommor, om man anstränger sig".
     
  4. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Har precis druckit ett fatprov av 2008 svensk solaris. 12,5-13% alkohol och 35 g restsötma. Mycket välbalanserat, frisk syra, fin mineralkaraktär. Hälften av vinet fatjäst och vilat 6 månader på ny ek. Icke ett spår av fatkaraktär!!!
     
  5. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Idag dricker vi

    Fyra? Såvitt jag kan se så var det 2006:an som släpptes. Är det fel på SS sidor?
     
  6. Referee

    Referee Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Såg att SS hade sänkt deras prestigevin El Picon med 400kr och är jäkligt sugen att inhandla ett par av dem.

    http://www.systembolaget.se/SokDrycker/ ... kStrangar=
     
  7. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Meandro 2003. Ett rött Douro-vin i ganska kraftig och mörkfruktig stil. Återkommer med beskrivning senare.
    Sen blir det nog en kantarellmacka också :)
    [​IMG]
     
  8. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Pierre Peters 1998 - det slår en doft emot mig direkt när jag öppnar buteljen, det doftar som när man kliver in i ett bageri - nybakat bröd! Tror aldrig jag kännt det så tydligt och så mycket, helt fantastiskt.

    Hällde upp två glas av champagnen, ett att stå och "dra sig", ett för att sippa på under matlagning av entrecote med ugnsrostade rotfrukter, färsk vit sparris med smält smör och lite limesaft samt spenat i creme fraiche. Före maten 3 ostron (inköpta för 5:- st vid öppnandet igår av nya "lilla" köphuset Lindhagen)!
    Helt klart var det nyupphällda glaset bäst, så det tredje kommer att hällas upp och drickas direkt! Glaset som stått en stund var snudd på surt, alltså väldigt hög syra, så där så det känns i halsen en bra stund efter en sipp, trist.

    Den här veckan ägnas åt att äta och drickagott rakt igenom, så till den milda grad att jag var tvungen att ta det vitt igår, var allt för bakis från tisdagens bortamiddag.
     
  9. weezer

    weezer Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Fresnet-Juillet Spécial Club Premier Cru 1996 En riktigt bra skumpa för en rimlig peng. Härliga syror och mogen smak. Helstekt marulksfilé, puré på mandelpotatis, nässlor, brynt lök. Brynt smör och lite vaxbönor som fått dyka ner i nämnda smör med lite citroncest.

    Fingerlicking!
     
  10. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Idag dricker vi

    Maten eller en helskön beskrivning av vinet?
     
  11. Lambo

    Lambo Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Dompa -96 till löjrom och som mellanrätt bufalo di Mozzarella

    Huvudrätt grillad Oxfile och Gigondas -05

    Bra kväll
     
  12. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Idag dricker vi

    Comtes de Champagne 1996,ahh så bra, perfekt. Ännu bättre om 5 år

    Pierre Peters Cuvee Speciale 2000, ung men tillgänglig, om nån Champagne ska kallas prisvärd så måste det vara denna ;D

    Henriot Enchanteleurs 1996. enorm komplexitet, perfekt mogen.Härlig att dricka nu

    Pol Roger P.R 1988. behövde tid för att öppna upp sig, helt sagolik Champagne kaffe,citrus. MAGIC

    DRC Grands Echezeaux 2002, klar besvikelse saknade precis allt som ett stort vin skall ha

    Haut Brion 1986 magnum, frukt, kraft, intensitet, fantastiskt bra, stor upplevelse att dricka, moget men håller länge till.
     
  13. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Idag dricker vi

    Nu måste jag nog ställa en kontrollfråga för att undanröja alla tveksamheter. Käkade ni buffel eller buffelmozzarella (mozzarella di bufala)? Om ni käkade buffel så blir jag verkligen nyfiken... :)
     
  14. Jos

    Jos Medlem

    SV: Idag dricker vi



    Typ vad jag egentligen ville dricka igår...
     
  15. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Idag dricker vi

    Har semester!
    Tillbringar fredagskvällen med att läsa en god bok
    och delar på en flaska Ayala med min fru.
    Smakar bättre och bättre allteftersom kvällen lider.
     
  16. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Haha, det lät som en skön kväll...
    Du skulle väl komma till stan den närmsta månaden har jag för mig, vi får väl köra nåt liknande då!

    För mig blev det betydligt enklare med Henriot 96, Alfred Rothschild 79 och Bruno Paillard 96.
    79:an var förvånande vital och höll i runt 40 minuter innan frukten började tunnas ut.
    Packad med rostade toner, honung och blommor.
    Naturligtvis avslutades kvällen med ett gäng Jack o cola på Bistro!

    Ikväll blir det en Gosset 99 på magnum till att börja med, sen får vi se...
     
  17. Öhman

    Öhman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Vilken Ayala? Spelar inte så stor roll egentligen. De är bra allihop fast deras rosé utan dosage är vassast!
     
  18. Mmm

    Mmm Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Fick nyss hem en flaska Las Cases 1975. Hög nivå och bra skick i övrigt - men limmet har trängt igenom etiketten. Är detta något att bry sej om - kan det tyda på någon form av misshandel? Den köptes på Vinforum.dk - och jag nog låta köpet gå tillbaka (vinet kostade 700 DKK)
     
  19. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Drick bara drick broder!
     
  20. Mmm

    Mmm Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det skall bli! (fast den får nog vila en månad först efter transporten). Ikväll dricker jag (helt ensam - vad säger hälsonämnden om det) - en Jean Louis Chave S:t Joseph 2003 (den riktiga). Vad skall man säga, kärlek på flaska. Min beundran för JL Chave är helt orubblig.
     

Dela sidan