La Rochelle 'Sanno' (Tokyo)

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av StefanAkiko, 15 augusti 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    De har ingen stjärna och Michelin-folket har inte ens behagat besöka dem.
    Vi äter där regelbundet och njuter av att alla rätter alltid är perfekta, sensitiva, balanserade med både smaker och texturer... Samt fabulöst vackert upplagda.
    All personal håller högsta internationella klass. Priserna är ytterst rimliga, ca 900kr för kockens meny och ca 200kr i korkavgift för medhavda buteljer. Just denna tisdag drack vi en italiensk merlot. Mums!

    image.jpg
     
    Mattias S gillar detta.
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Längtar till Japan och lite färg. Lite trött på brunt för tillfället. ;)
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    Ett lite vinferno med rött,vitt,rosé och gult kanske kan råda bot på din "brunleda" ?;)
     
    Mattias S gillar detta.
  4. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Du glömde orange och grått. ;)
     
    chambertin gillar detta.
  5. chambertin

    chambertin Medlem

    Ngn naturvinsmupp får ta med det orangea, inte jag.
    Grått vin (förutom namnet då "vin gris") har jag aldrig sett.
    :)
     
  6. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ah, trodde det var någon variant av naturvin med grumligt vitt vin typ, men det blev nog en färg för mycket. :)
     
    chambertin gillar detta.
  7. sunqan

    sunqan Vinös

  8. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Verkar det som om att jag kan lägga upp bilder igen. Blir inte från alla restaurangbesök. Men här är iaf från vårt @Matlen förberedande besök.
    Vi drack medhavd 2005 Littorai Les Larmes samt bjöds på ett glas rock'n'roll signerat Charles Smith. Som av en händelse har vi inga viner av CS i vpr källare, och lär inte skaffa heller. Mer över för andra :cigarr:

    image.jpg

    Amuse-bouche.en hel värld av smaker och upplevelser: smaker, texturer, dofter, komposition...


    image.jpg

    Fisk, i det närmaste sashimi, med grönsaker och morotspure med apelsin.


    image.jpg
    Höstgrönsaker och svamp.

    image.jpg
    Fois gras, lever ätes lämpligen med ädla drycker och slutna ögon.

    image.jpg
    Potage på potäter.

    image.jpg

    Entrecôte, fois gras, finkött modell shabu-shabu, tryffel-perfekt soppa...

    image.jpg
    Crêpes med röda bär.

    image.jpg
    Mignardises, kaffe/thé.
     
    Last edited: 23 oktober 2014
    Vino fino, chambertin, Mattias S och 1 annan gillar detta.
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Fredagsmys i Tokyo med en välluftad, dock för ung, 2010 La Spinetta Pin.

    Var ju tvungna kolla upp @Per Stade s utmaning om att mixa saké och vin vid samma sittning. Så vi valde á la carte denna afton för att para ihop en bra rätt med en bra saké. Och för att göra det så svårt som möjligt för vinet, valde vi en nama-saké, dvs en nygjord, som måste stå i kyl även oöppnad och med kort hållbarhet. Ofta blir de väldigt blommiga i karaktären, har oftast restsötma och bra syra, elegans och renhet. Så och denna! Perfekt äktenskap med sashimi (som på franska heter typ 'carpacchio' :öga:). Även om sakén på franskt manér serverades i vinglas, så var den Jädrarns god. Kändes fö som ett väldigt ungt vin på druvan koshu iom ett örtkryddigt inslag och extremt blek färg...

    Inga negativa interaktioner mellan vin och saké uppfattades samtidigt som sakén förgyllde en rätt som kvällens vin inte klarade av att lyfta ssk bra.

    Vinet regerade dock med svampsåsen och grönsakerna samt med kötträtten. Men, det är ju inte så underligt då tanniner och umami ju är självklara vinnarpar i smakvärlden.

    image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
     
    Mats och Mattias S gillar detta.
  10. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Vininferno i förrgår på denna eminenta restaurang ihop med @StefanAkiko och våra fantastiskt tålmodiga fruar. Trots den skyhöga kvaliteten på mat, personal och bemötande så lyckades maten att bli en parantes bland all overload av mat- och dryckestimulans på denna semester (med facit i hand så skäms jag lite). Trodde inte att man kunde bli överstimulerad, men det är helt klart möjligt och nu vet jag hur kungligheter kan ha det!

    Svårt att fokusera på detaljerna i maten när man samtidigt har närmare tio blindviner av fantastisk kvalitet alldeles intill som bara måste analyseras in i minsta detalj...frosseri kallas detta, men här har ni lite bilder på allt underbart...(vinerna som dracks denna afton hittas här).

    ALLT smakade grymt gott!

    image.jpg

    image.jpg

    image.jpg

    image.jpg

    image.jpg

    image.jpg

    Bortskämd? Ja, lite...;)
     
    MartinE, Elvis, StefanAkiko och 2 andra gillar detta.
  11. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Kvällens utgång bjöd på en hel del överrasknkngar av sublim natur.
    Till detta drack vi Champagne av den bästa sort: torr, kall och gratis :D
    Samt en mogen 2000 Chateau Musar för att hedra minnet av den utomordentligt underbara Serge Hochar.
    image.jpg

    Amuse bouche.
     
    Elvis och Skumpagne gillar detta.
  12. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Och champagnen hette?
     
  13. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Detta är en rätt med krämig kabu-sås och både makalöst vacker, hantverksskickligt skapt och sublimt välbalanserade och milda smaker. iron Chef himself skapade detta recept för över 25 år sedan. Himmelsk hummer!
    image.jpg

    Notera hur perfekt de tunna skivorna av KABU ligger om varandra!
     
  14. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Bläckfisk på väldigt goda sätt:
    Skum
    Sås
    Sashimi
    image.jpg

    Potatischipset med inlagd ört är en sådan där prick över i som bara genier klarar av att leverera. Överraskning, estetik och MUMS!
     
  15. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Ginkonötter är en favorit. Här grillade och i ginkonötsås - en första gg för mig!
    image.jpg
    Kinakål och en mycket örtaromatiskt kryddig olja som verkligen lyfte denna rätt med en fin knorr.
     
    Mats gillar detta.
  16. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vildsvin på två sätt. Subliiiiiiimt!
    image.jpg
    ...de grillade och sedan friterade brysselkålsbladen med välstekt pinjenöt i var som smakexplosioner som lyfte brettigheten i vinet...
     
    Mats och Mattias S gillar detta.
  17. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Ost är alltid lika fult som det är gott.
    image.jpg
     
  18. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Födelsedagstårta från konditorn... Jordgubbar är ett vinterbär i Japan, så det är helt som det skal vara.
    image.jpg
     
  19. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Tunn, lime-citron, balanserad, syrlig. 84p.

    image.jpg
     
    Skumpagne gillar detta.
  20. MartinE

    MartinE Medlem

    Fina bilder! Ser fantastiskt gott ut!
     

Dela sidan