Stora gristråden!

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 14 maj 2009.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Ska till Djuret nu på lördag. Till Linderödssvin serveras Prioratviner. Vilka producenter ska man titta efter?
     
  2. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora gristråden!

    Clos Erasmus (Daphne Glorian), Clos Mogador, Alvaro Palacios, Mas Doix och Clos Martinet är väl en bra början.
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Stort tack. Får kolla upp dem på nätet. Har dålig koll på dessa viner.

    Och det var på lördag jag ska dit vad det nu har för betydelse ;D
     
  4. SV: Stora gristråden!

    Håller med om Mas Doix, det är förmodligen bästa från Priorat tillsammans med Alvaro. Sedan skall du absolut kolla upp Rrotllan torra också. Och Coma Vella som gör bra vin till löjligt bra priser för att vara priorat.
     
  5. CH

    CH Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Är väll inte så insatt i Priorat men av det jag testat så håller jag Eben Sadie (Terroir al Limit) högst.

     
  6. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora gristråden!

    I Göteborg gör inte det så mycket eftersom vi alltid kan fråga Prioratexperten i Nordstan. :)
     
  7. CH

    CH Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Det har jag missat, vem då?
     
  8. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Stora gristråden!

    Sebastian
     
  9. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    I lördags efter att vi ankom till Düsseldorf så gjorde jag och kollegan "stan". I vår variant betyder det att man hoppar ned till Urigen, en av de många små kombinerade ölhallar/mikrobryggerier som finns i stan och tog in lite blandad plockmat och en grym råbiffmacka. Råbiff kanske är en liberal beskrivning av detta då det bara är mald fläskfärs med hackad lök, men det är brilliant till ölen. Vi skippade läggen den här gången och gick ut för hitta ett rockhak och ta ett par vidare bärs. Döm då om vår förvåning då vi går förbi ett av de vackraste ställen jag någonsin sett (bilder kommer senare) Sweine Janes, ett litet hål i väggen som är specialiserade på snabbmat med gris. Framför en öppen låga roterar spett efter spett med fläsklägg och grissidam gyllene och knapriga på ett sätt som skulle få de nordiska gudarna själva att tråna. Vi köpte raskt in en stor tallrik med sida, knaprig svål och stekssky. Till detta en mjuk vetebulle och en kall öl.

    Heeeeeeelt lysande!
     
  10. anders

    anders Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Düsseldorf är en riktigt trevlig stad. Om man skulle känna att man efter en stabbig grismåltid senare vill ta något lättare ska man absolut knata iväg till en japansk restaurang. Det finns väldigt mycket japaner i staden och restauranglivet har naturligtvis hängt på. Jag kan rekommendera Nagaya. Kolla adressen noga eftersom det inte är helt lätt att hitta restaurangen från utsidan.
     
  11. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    And i retort med Sweine janes. Det bästa jag käkat på mycket länge. Det bevisar att det inte behöver vara komplicerat för att vara gott. ;D

    Halvofficiell blogg som är under uppbyggnad (med mer info om Den Goda Grisen) finns här.
     
  12. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Googlade lite efter Krugs inlägg om Dragon Palace och som första alternativ kom den här bloggen upp. Intressant namn:

    Bacon - a love story
     
  13. Keen

    Keen slan

    SV: Stora gristråden!

    Vafan, har du startat en ny utan att säga till förens nu? :(

    Blir det inte schizofrent att ha flera olika bloggar med typ samma tema, och samma inlägg på båda? :D
     
  14. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Ahr återanvänt en del. Men bara lite.

    Den här är under uppstart, den ska vara "officiell" passagenblogg (det är genom jobbet). Hur det går får tiden utvisa, nu ska den bara designas till och så, men det sköter de kompetenta och gravt estetiska internetmänniskorna.
     
  15. Keen

    Keen slan

    SV: Stora gristråden!


    Du ser ut att ha inspirerats en del designmässigt av den bruna maten. Den påminner lite om det där grytunderlägget de har på bilden i senaste inlägget ;D
     
  16. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Stora gristråden!

    Finns ingen tanka bakom någonting. Jag valde den bakgrunden för att den är provocerande ful!
     
  17. Keen

    Keen slan

    SV: Stora gristråden!

    Det har du verkligen lyckats med! ;D
     
  18. R.P

    R.P Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Ikväll ser jag fram emot en hel vedungsgrillad spädgris, återkommer med rapport.
     
  19. R.P

    R.P Medlem

    SV: Stora gristråden!

    Till förrätt diverse korv, bla morcilla med ris (underbar), sparris, grillad paprika, sallad. Sen kom höjdpunkten, grisen, en hel spädgris nog för 7 personer grillad i vedugn i lerfat, otroligt gott, något helt ok vin från Ribera del Duero till, sen lite efterrätt och ett par brandys (kanske några för mycket), Carlos I, till kaffet efter.
    En riktig brakmiddag, skulle ut efter men det fanns inte en chans, blev att åka hem, knäppa upp byxorna och sippa på rom & cola till ett parti monopol.
     
  20. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Stora gristråden!

    En vanlig spansk grisfest alltså!

    (äh, jag är bara avundsfrisk på din fantastiska middag!!!)
     

Dela sidan