finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av Per Stade

  1. Per Stade

    Varför ostar till vin? Jamen, de är ju så Gouda!

    Det var i Paris. Servitören kom in med en ostbricka med fem ostar på. Jag fick bara välja tre. Naturligtvis tog jag de som flöt ut på brickan. Har ingen aning om vad det var för ostar, Frankrike har ju som bekant 246 ostsorter.
  2. Per Stade

    Varför ostar till vin? Jamen, de är ju så Gouda!

    Första gången jag drack Colheita var till några franska getostar. Det var för 25 år sedan och jag minns det ännu med välbehag. Har förgäves sökt lika god ost.
  3. Per Stade

    Är vinprovning ”skräpvetenskap”?

    Journalistik är inte heller en vetenskap.
  4. Per Stade

    Tillfälligt sortiment 16 september 2022

    För cirka 15 år sedan köpte jag en årgång A.E.Dor 500ml för 899:-. Fantastisk och jag delar din åsikt om A.E. Dor och Delamain är i toppen. Till de två skulle jag vilja tillägga Grosperrin.
  5. Per Stade

    Tillfälligt sortiment 16 september 2022

    Bra pris också.
  6. Per Stade

    Vinglas

    Vad är det för svårigheter med att diska glasen gör hand?
  7. Per Stade

    Asko vinlagringsskåp

    Det är väl snarare ett serveringsskåp än förvaringsskåp? Tanken med tre olika temperaturzoner är att du till exempel har ett utrymme för vitt, ett för rött och ett för mousserande viner. Det är nog ingen stor marknad för sådana här exklusiva skåp varför jag misstänker att det är tillverkat av...
  8. Per Stade

    Idag lagar vi...

    Inte årets allra första kantareller men nästan. Gör en sås på kantareller, ett par finhackade färska lökar, två klyftor färsk vitlök och massor av grädde. Lite hemgjord kycklingfond och lite äkta japansk soja som smaksättare. Blir magiskt gott. Tjockt skuren oxfilé och färskpotatis som...
  9. Per Stade

    Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    För någon vecka sedan kom Philipson Wine med ett erbjudande på Bollinger PNTX17. Ytterligare en BdN i Bollingers serie. Men är det en ”lillasyster till den legendariska Bollinger Champagne Vieilles Vignes Francaises” eller bara ytterligare en överprissatt champagne för att locka spekulanter på...
  10. Per Stade

    [Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

    En liknande historia hände när de hade vinprovningar på min favoritkrog. Det var en ung, nyexaminerad sommelier, som på torsdagar, om jag minns rätt, hade opretentiösa provningar. Hon hällde upp tre olika viner i tre glas och så berättade hon lite om vinerna och så provade vi. Väldigt trevligt...
  11. Per Stade

    [Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

    På mors dag måste vi naturligtvis dricka champagne. Pol Roger med årgång är enligt min enkla smak mycket bättre än årgångslös. Hustrun vill inte ha lika mogen champagne som jag så 2012 blev en bra kompromiss. Fortfarande väldigt ung och fräsch, men vad annat är att vänta av en så ung champagne...
  12. Per Stade

    [Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

    Michel Arnould & Fils har länge varit en favoritproducent. Vackert väder och tre av barnen med familjer på besök. Vad är bättre än en rosé som aperitif på påskafton? 100% Pinot Noir. Tänker inte skriva några noter idag. Men vet någon när denna är degorgerad? Koden är E20 på korken. På flaskan...
  13. Per Stade

    Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

    Som säljare anser jag att jag själv skall bestämma lägsta priset, men det tycker inte Systembolagets värderingsman. När jag ville ha bevakningspriset, ja det är så det egentligen heter på auktionsspråk, samma som värderingspriset fick jag ett ultimatum. Antingen acceptera 80% av värderingen...
  14. Per Stade

    Monopol/Systembolaget - vill vi ha det eller ej, fördelar och nackdelar?

    I kommentarerna till det här inlägget på Facebook diskuteras Systembolaget försämrade service. https://www.facebook.com/groups/1669467626448218/permalink/5176085862453026/
Toppen