Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

TEGE

Medlem
Skall ha en liten middag, och har några flaskor.
Vill ha det till nån förrätt, alt. välkomstdryck.

Vad kan man bjuda på som passar till?
 

Gurto

Medlem
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

Har inte druckit champagnen i fråga men tycker själv att roséskumpa brukar göra sig bra till lättare kötträtter eller kraftigare fisk. Några spontana idéer:

Lätthalstrad tonfisk. Krydda med svartpeppar, salt och citronzest. Servera med avokado och rödlök.

Vitello tonnato - för avancerat att skriva allt här så googla efter något mer autentiskt recept. Använd för Guds skull inte något förenklat recept som innehåller köpemajonnäs!

Carpaccio med pinjenötter, rostad palsternacka, rucola och rökt rapsolja (om du har en rök då. Bara att röka i en timme eller så. Annars ta någon bra olivolja)

Hoppas jag gett dig någon vettig idé och att skumpa och käk smakar bra :)
 
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

Gurto skrev:
Har inte druckit champagnen i fråga men tycker själv att roséskumpa brukar göra sig bra till lättare kötträtter eller kraftigare fisk. Några spontana idéer:

Lätthalstrad tonfisk. Krydda med svartpeppar, salt och citronzest. Servera med avokado och rödlök.

Carpaccio med pinjenötter rostad palsternacka, rucola och rökt rapsolja (om du har en rök då. Bara att röka i en timme eller så. Annars ta någon bra olivolja)


Hoppas jag gett dig någon vettig idé och att skumpa och käk smakar bra :)

Ett kombinerat förslag. Servera snyggt med avakado, och lite krydda med sting.
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

Savart rosé förtjänar mat! Personlig favorit är salmalax tartar eller en carpaccio med enkla tillbehör gärna någon mysig emulsion till oxå
 

Martin Berggren

Bad santa
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

johan1279 skrev:
Savart rosé förtjänar mat! Personlig favorit är salmalax tartar eller en carpaccio med enkla tillbehör gärna någon mysig emulsion till oxå

Gärna Johans salmalax tartar ;D
 

Per Stade

Lege artis
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

johan1279 skrev:
Savart rosé förtjänar mat! Personlig favorit är salmalax tartar eller en carpaccio med enkla tillbehör gärna någon mysig emulsion till oxå

Låter alldeles för gott!
Har du något recept?
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Champagne Savart Brut Bulle de Rosé

Per Stade skrev:
Låter alldeles för gott!
Har du något recept?
Recept på lax tartar?...blir väldigt kort i så fall...köp en bra färsk lax och finhacka - Done !

Haha :) men om du vill lägga lite kärlek i de o ändå göra det enkelt kan du somsagt hacka laxen i små 1mm x 1mm tärningar och pressa i lite citron och smaka upp med lite havssalt sen är det alltid gott att ha något krämigt och salt till. Ett roligt tillbehör kan tex vara att göra en mumsig dillcremé. Ta lite färsk dill och mixa med ca lika mycket neutral olja tills dilloljan når 56grader. Sen tar du o gör en majjo, genom att mixa lite äggula med salt och en god senap du gillar montera sedan ned dilloljan ooch smaka upp med citron så får du en färgglad kräm ! Sen kompletterar du med fördel med tex surdegskrutong eller en riktigt salt parmesan och ett gott vin- enkelt! - så lovar jag at din mun blir glad ;)
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Blev plötlsigt väldigt sugen på en laxtartar och ett glas bubbel, den här tråden förtjänar en liten bump nu när en ny laddning Savart precis hamnat i händerna på törstiga Finewinesare.
 
Toppen